U ponoć ističe rok za predsedničke kandidature

Izvor: S media, 15.Apr.2012, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponoć ističe rok za predsedničke kandidature

Potencijalni kandidati za predsednika Srbije imaju vremena još danas da se uključe u izbornu trku, jer u ponoć ističe rok dokle mogu da predaju kandidaturu podržanu sa najmanje 10.000 potpisa građana.

Republička izborna komisija (RIK) je dan pre isteka roka potvrdila učešće osam kandidata na predsedničkim izborima 6. maja, a RIK-u su predate na potvrđivanje još dve kandidature.

RIK proglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Glišića za predsedničkog kandidata

Zukorlić: Računam na žene (VIDEO)

Tadić: Moto ovih izbora je - ne dozvoliti promene na gore (VIDEO)

Koalicija SPS-PUPS-JS prva je, 7. aprila, predala RIK-u potpise za kandidaturu Ivice Dačića za predsedničke izbore, a istoga dana i koalicija "Izbor za bolji život", koja je predložila lidera Demokratske stranke Borisa Tadića.

Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije na predsedničkim izborima biće Zoran Stanković, aktuelni ministar zdravlja, a Demokratske stanke Srbije njen lider Vojislav Koštunica.

Predstavnici Srpske radikalne stranke predali su potpise podrške za kandidaturu Jadranke Šešelj, koja je zasad jedina žena medju kandidatima, a potom i predstavnici koalicije "Preokret" za kandidaturu lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Kandidaturu Tomislava Nikolića za predsedničke izbore predali su predstavnici "Pokrenimo Srbiju", koalicije stranaka okupljenih oko SNS.

RIK je juče potvrdio i osmu kandidaturu - Vladana Glišića iz "Dveri".

Kandidaturu je u petak predao i Pokret radnika i seljaka, koji je za predsednika Srbije predložio Zorana Dragišića, ali je predlagaču dat rok od 48 sati da ispravi nedostatke, jer im nedostaje još 1.044 potpisa.

RIK-u je juče predata i kandidatura muftije Islamske zajednice Muamera Zukorlića.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je najavio da će, takođe, predati svoju kanidaturu. On, kao i ostali koji imaju nameru da se kandiduju to mogu da učine samo još danas, do ponoći, kada ističe rok. Ukoliko se, pak, neko od kandidata predomisli, do 19. aprila u ponoć može da se povuče iz izborne trke.

Prema Rokovniku za sprovođenje predsedničkih izbora, 20. aprila će biti održan žreb, koji će odrediti raspored kandidata na izbornom listiću.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Predsednički izbori

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.