U Moskvi noćas do minus 30

Izvor: Blic, 23.Dec.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Moskvi noćas do minus 30

Opština Moskve dozvolila je đacima da sutra ne idu u školu jer meteorolozi prognoziraju da će tokom noći, zbog talasa hladnoće u kojem je 88 osoba umrlo, biti minus 30 stepeni.

Prema poslednjem bilansu, 88 osoba je umrlo od hladnoće, a 538 se nalazi u bolnicama zbog promrzlina, prenosi agencija Ria novosti i dodaje da je u poslednja 24 časa sedam osoba, od kojih jedno dete, umrlo od hladnoće.

"Meteorolozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za sutra predviđaju jaku hladnoću. Počev od minus 25 stepeni roditelji dece nižih razreda mogu da ne šalju svoju decu u školu", saopšteno je iz opštine Moskve.

Meteorolozi su najavili da tokom noći između nedelje i ponedeljka očekuju minus 30 na području Moskve i minus 23 u samoj Moskvi. Rusiju je već desetak dana zahvatio talas velike hladnoće za decembar mesec, dok je u Sibiru bilo i niže od minus 50.

Povezane vesti: Crni sneg u Sibiru Očekuje se formiranje leda na rekama Ledeni talas potrajaće do četvrtka Normalizovan saobraćaj u gradu Pogledajte: Stanovnici zemunskog naselja sami napravili ralicu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Noćas -30, 88 umrlo od zime

Izvor: B92, 23.Dec.2012

Moskva -- Opština Moskve dozvolila je đacima da sutra ne idu u školu jer će, prema prognozama, tokom noći biti minus 30 stepeni. Do sada, 88 osoba umrlo od hladnoće...Prema poslednjem bilansu, 88 osoba je umrlo od hladnoće a 538 se nalazi u bolnicama zbog promrzlina, prenosi agencija Ria novosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.