Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2016, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Italiji uhapšen Iračanin zbog mogućih veza s terorizmom

MILANO - Italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano izjavio je danas da je policija uhapsila jednog Iračanina koga su francuske i belgijske vlasti identifikovale kao osobu koja ima veze s terorizmom.

Alfano je rekao da je Iračanin uhapšen danas u blizini Napulja po međunarodnoj potjernici, ali nije naveo da li je direktno povezan s današnjim napadima u Briselu i novembarskim napadima u Parizu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />On je kazao da se istražuju njegovi kontakti i aktivnosti u Italji, prenosi agencija AP.

Alfano je nakon sastanka sa sigurnosnim funkcionerima novinarima rekao da će u narednim satima potpisati naredbu o protjerivanju svih stranaca "koji pokažu da ne poštuju propise naše zemlje".

Po njegovim riječima, Italija je od početka 2015. godine protjerala 74 osobe, uključujući petoricu imama, u okviru mjera prevencije terorizma, usmjerenih protiv "subjekata koji pokažu znake radikalizacije ili koji su pružili ideološku podršku" Islamskoj državi.

Italijanski ministar je naveo da je od početka 2015. godine 396 osoba uhapšeno u okviru protivterorističkih istraga, u kojima je provedena potraga za 2.249 osoba osumnjičenih za vjerski ekstremizam, prenosi Tanjug.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

U Italiji uhapšem Iračanin zbog terorizma

Izvor: B92, 22.Mar.2016

Milano -- Italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano izjavio je da je policija uhapsila Iračanina koji je identifikovan kao osoba povezana sa terorizmom...Alfano je rekao da je Iračanin uhapšen u blizini Napulja po međunarodnoj poternici, ali nije naveo da li je direktno povezan sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.