Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Okt.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk dematnovao da je sa Putinom razgovaro o podjeli Ukrajine

Biviši Poljski premijer, Donald Tusk dematoavo je da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin predlago da Rusija i Poljska podijele Ukrajinu.

Tusk je za poljski RadioTok FM u petak, 24.oktobra, rekao da mu Putin nikada nije dao takav prijedlog.

Ovakvu tvrdnju izrekao je prethodno bivši ministar vanjskih poslova Poljske, Radek Sikorski, koji je za američki internet magazin Politico 19.oktobra rekao da  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je takva ponuda data tokom razgovora u četri oko na sastanku Tuska i Putina u Moskvi 2008.

Sam Sikorski je međutim opovrgao te navode uz obrazloženje da mu sjećanje nije baš najbolje.

Tusk je danas pak rekao da je Sikorski vjerovatno bio pod takvim utiskom zbog alarmantnih poruka koje je Putin imao na summitu NATO-a u Bukureštu 2008., kada je izjavio da je Ukrajina "vještačka" država i da Rusija ima svoje interese tamo.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Putin : Moskva nikada neće biti uzrok gasne krize

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2014

SOČI - Rusija će ispuniti svoje obaveze kada je riječ o isporuci gasa Evropi, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin..."Rusija nikada neće biti uzrok gasne krize. Poštovaćemo sve modalitete isporuke gasa u skladu sa svim ugovorima i obavezama", rekao je Putin na međunarodnom forumu Valdaj...Putin...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.