Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska prijeti: Uzvratićemo ako Amerika obustavi prodaju oružja

ANKARA -- Ukoliko SAD usvoje predloženi zakon kojim će obustaviti prodaju oružja Turskoj, ta država će na to uzvratiti, kaže šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

Američki kongresmeni su u petak otkrili detalje godišnjeg budžeta za odbranu u vrijednosti od 717 milijardi dolara, uključujući i mjere za privremeno odlaganje prodaje oružja Turskoj.

Čavušoglu je u intervjuu za Si-En-En Turk rekao da će takve mjere u budžetu biti pogrešne, nelogične >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i neprikladne između NATO saveznica.

"Ako nam SAD uvedu sankcije ili preduzmu takav korak, Turska će apsolutno odgovoriti, Ono što treba da se desi je da SAD odustanu od toga", rekao je Čavušoglu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.