Tramp tuži svog bivšeg advokata, traži 500 miliona dolara

Izvor: VOA, 12.Apr.2023, 21:08

Tramp tuži svog bivšeg advokata, traži 500 miliona dolara

Bivši predsednik Donald Tramp tužio je svog nekadašnjeg advokata Majkla Koena zahtevajući odštetu veću od 500 miliona dolara. Tužba je podneta na Floridi. Koen je svedočio pred velikom porotom na Menhetnu koja je kasnije podigla optužnicu protiv Trampa u 34 tačke, tereteći ga za falsifikovanje poslovnih podataka, što je prvi put u američkoj istoriji da je jedan bivši predsednik optužen za krivično delo. Tramp, koji se kandidovao za republikansku predsedničku nominaciju 2024. godine, 4. aprila se izjasnio da nije kriv. U novoj tužbi, Tramp je optužio Koena da je prekršio pravila odnosa advokata i klijenta, tako što je otkrio informacije koje su mu date u poverenju, kao i da je "širio neistine." Koen još nije odgovorio na upit agencije Rojters da prokomentariše tužbu. Tramp je optužen da je kao poslovni, odnosno pravni trošak zaveo isplatu novca kojom je, u vreme kada je Tramp pokrenuo svoju prvu predsedničku kandidaturu, kupljeno ćutanje porno zvezde Stormi Danijels o seksualnim odnosima koje je imala sa Trampom deset godina ranije. Koen je izjavio da je organizovao isplatu 130.000 dolara Danijels.  U svojoj tužbi, bivši predsednik optužuje Koena da je širio neistine o njemu zbog čega je Trampovoj reputaciji naneta "ogromna šteta."    

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp podnio tužbu za više od 500 miliona dolara zbog sramotnih priča

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2023

NJUJORK - Bivši predsjednik Amerike, Donald Tramp u srijedu je podnio tužbu protiv bivšeg saradnika Majkla Koena za više od 500 miliona dolara, zbog širenja sramotnih priča o njemu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.