Tedros pozvao države da finalizuju sporazum o pandemijama do krajnjeg roka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2024, 18:38

Tedros pozvao države da finalizuju sporazum o pandemijama do krajnjeg roka

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus pozvao je danas države da pristanu na sporazum kako bi pomogle u borbi protiv buducih pandemija dok se pregovori približavaju krajnjem roku ovog meseca.
Novi sporazum i niz ažuriranja postojecih pravila o suočavanju sa pandemijama imaju za cilj da ojačaju odbranu sveta od novih patogena nakon što je pandemija kovida 19 ubila milione ljudi.
Zemlje treba da finaliziraju pregovore o sporazumu 10. maja, sa ciljem da ga usvoje na godišnjem sastanku SZO kasnije ovog meseca, ali izvori koji imaju sazanja o tome navode da još postoje velike razlike, preneo je Rojters.
"Dajte ljudima sveta, ljudima svojih zemalja, ljudima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Generalni direktor SZO pozvao države da pristanu na sporazum o pandemijama

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2024, 08:35

Generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus pozvao je države da pristanu na sporazum kako bi pomogle u borbi protiv buducih pandemija dok se pregovori približavaju krajnjem roku.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.