Tadić i Tači se rukovali u Dubrovniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2012, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Tači se rukovali u Dubrovniku

ZAGREB -

Lider Demokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić rukovao se danas na završetku "Kroacija samita" u Dubrovniku sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, koji takođe učestvuje na tom skupu, javio je hrvatski Večernji list.

Tadić je prvi put na "Kroacija samitu", na kome, kako je rekao "Blicu", učestvuje u svojstvu građanina, odnosno predsednika DS, a ne kao predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << države.

Na Kroacija samitu učestvujem u svojstvu građanina, odnosno predsednika Demokratske stranke, a ne kao predstavnik države, kao i svi koji učestvuju na forumu, a nisu najviši državni funkcioneri, izjavio je danas za "Blic" predsednik DS Boris Tadić.

Za skup sam dobio poziv od organizatora i juče sam odlučio da dođem, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, on se dosad susreo s predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, ministarkom spoljnih poslova Hrvatske Vesnom Pusić, bivšim premijerom Slovenije Borutom Pahorom, kao i pojedinim filozofima i intelektualcima koji prisustvuju skupu.

Takođe, predviđen je Tadićev ručak sa "njegovim prijateljem" Karlom Biltom.

To je prvi put da je jedan srpski političar učestvuje na ovakvom regionalnom skupu u Hrvatskoj, pošto zbog dolaska kosovskih zvaničnika niko od predstavnika Srbije ranijih godina nije učestvovao na Kroacija samitu.

Sedmi Kroacija samit, čija je glavna tema izgradnja države i evropska budućnost država regiona, otvoren je juče u Dubrovniku, ali bez predstavnika Srbije.

Na skupu, pored hrvatskog državnog vrha, učestvuju i premijeri i visoki zvaničnici zemalja regiona, Evropske unije, SAD i NATO-a.

I pored poziva, na otvaranje dvodnevnog skupa u Dubrovniku Srbija nije poslala svog predstavnika. Zbog dolaska premijera Kosova niko od zvaničnika Srbije ni ranijih godina nije učestvovao na Kroacija samitu, a kosovski premijer Hašim Tači i ove godine učestvuje na skupu.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Rukovanje nije istorijsko, ali je dobro

Izvor: Akter, 07.Jul.2012

Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da rukovanje sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem na Kroacija samitu u Dubrovniku, nema istorijski značaj, ali da je dobro jer dva naroda imaju problem koji treba rešiti

Nastavak na Akter...

Dubrovnik: Tadić i Tači se rukovali

Izvor: Večernje novosti, 07.Jul.2012

Kroacija samit u Dubrovniku obeležio dolazak bivšeg predsednika Srbije. Lider DS nakon rukovanja sa Tačijem rekao da taj susret nema istorijski značaj

Nastavak na Večernje novosti...

Tadić i Tači se rukovali u Dubrovniku

Izvor: BKTV News, 07.Jul.2012

Iako su pojedini hrvatski mediji najavljivali mogućnost susreta predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića i premijera Kosova Hašima Tačija u Dubrovnika, do toga, bar za sad, nije došlo, ali su se njih dvojica srdačno rukovali na kraju Kroacija samita.. “Ovom susretu koji je upriličen takoreći...

Nastavak na BKTV News...

Kroacija samit: Tadić i Thaçi se rukovali (Video)

Izvor: SandzakInfo.net, 07.Jul.2012

 .  . Predsednik DS Boris Tadić iznenada doputovao na Kroacija samit u Dubrovniku. On se na na završetku samita u Dubrovniku, rukovao sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, piše Večernji list. - Na Kroacija samitu učestvujem u svojstvu građanina, odnosno predsednika Demokratske stranke,...

Nastavak na SandzakInfo.net...

"Tadić i Tači zakasnili sa rukovanjem"

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2012, 00:01

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je svaki gest koji smiruje odnose značajan, te je to i rukovanje u Dubrovniku lidera DS Borisa Tadića sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem. Međutim, Jovanović kaže da je to ipak zakasnelo gest koji bi bio od većeg značaja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tadić se rukovao s Tačijem

Izvor: Radio 021, 08.Jul.2012

Lider DS Boris Tadić na sedmom Kroacija samitu, na kom ne učestvuju zvaničnici Srbije, imao brojne susrete, a sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem se rukovao.

Nastavak na Radio 021...

Bivši predsednik Srbije se rukovao sa takozvanim premijerom Kosova

Izvor: Vostok.rs, 08.Jul.2012

08.07.2012. -..Bivši predsednik Srbije Boris Tadić, prvi je od visokih srpskih političara učestvovao na jednoj međunarodnoj konferenciji na kojoj su prisustvovali i takozvani predstavnici otcepljene pokrajine Kosovo. Na sastanku lidera zemalja južne Evrope u Dubrovniku (Hrvatska), on se rukovao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.