Tadić: Imamo jasan plan

Izvor: RTS, 06.Apr.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Imamo jasan plan

Stranke okupljene oko liste "Izbor za bolji život" imaju jasan plan kako da reše kosovsko pitanje i sve druge goruće probleme u društvu, rekao u Prokuplju kandidat za predsednika i lider DS-a Boris Tadić. Predstojeći izbori nisu obični, jer se na njima bira pravac kojim će zemlja se kretati u budućnosti, rekao Vuk Jeremić.

Kandidat za predsednika i lider Demokratske stranke  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Boris Tadić rekao je u Prokuplju da stranke okupljene oko liste "Izbor za bolji život" imaju jasan plan kako da reše kosovsko pitanje i sve druge goruće probleme srpskog društva.

Član predsedništva DS-a Božidar Đelić kaže da će prioritet buduće vlade Srbije, koju će predvoditi DS, biti podsticaji države porodičnim preduzećima.

"Plan predsednika Borisa Tadića je da se vrednim ljudima u Srbiji omogući što lakše formiranje svojih preduzeća", rekao je Đelić prilikom obilaska fabrike betonskih elemenata u građevinarstvu "Inobačka" u Savinom selu nadomak Vrbasa.

Budućnost Srbije i naš plan je da omogućimo što većem broju porodica da otvore firme i obezbede nova radna mesta, pa bi zato trebalo obezbediti podsticaje za porodična preduzeća, istakao je Đelić.

Prema njegovim rečima, prioritet svih prioriteta mora biti zapošljavanje i širom Srbije bi trebalo, kao i u Savinom selu, da niču mala i srednja preduzeća, kako bi što više ljudi moglo da nađe posao.

Tadić je poručio i da koalicija oko SNS nikako ne sme pobediti 6. maja, jer će povesti zemlju putem za koji se ne zna kako će na kraju izgledati.

"Nećemo dozvoliti da Srbija bude napuštena zemlja, da bude rupa na evropskom kontinentu, da mladi imaju manje šanse nego njihovi generacijski pripadnici u drugim zemljama, da Srbija bude zemlja bez šansi. Oni mogu da promene Srbiju samo na gore", poručio je Tadić ističući da za razliku od SNS, demokrate nikada nisu odustajale suočene sa teškoćama.

"Govorili su da ćemo priznati nezavisnost Kosova, to nismo uradili. Govorili su da ćemo zbog članstva u EU prodati nacionalni interese, sada je očigledno da to nismo uradili. Govorili su da nam je stalo do fotelja više nego do života, da ne smemo da izđemo na crtu. Sve što su govorili bila je puka neistina", rekao je Tadić.

Tadić je rekao da demokrate, za razliku od ostalih, nisu pretile drugima da će pobiti stotine pripadnika drugih nacija, da će menjati granice, nisu pretile političkim oponentima.

Kandidat za budućeg predsednika je istakao i da stranke okupljene u listu "Izbor za bolji život" imaju jasan plan za rešenje kosovskog pitanja, koji ne sme da bude samo spisak patriotskih reči i pukih obećanja.

Taj plan, rekao je Tadić, iznet je najvećim svetskim silama, a da niko u međunaorndoj zajednici nije rekao "ne" tom planu.

"Nema podele, nema priznanja Kosova. Borimo se za sigurnost za Srbe koji žive u enklavama na Kosovu. Za imovinu, za status naših crkava i manastira, da nikada ne potpadnu pod ruke albanskih vođa u Prištini. Borimo se za potpuno posebna rešenja za sever Kosova, jer ako ga Srbi napuste nema srpstva", poručio je Tadić i naglasio "Od Srba i Kosova odustati nećemo".

"Bili smo izloženi najvećim iskušenjima. Očeličili se u ovome vremenu. I prvi put kada sam počeo u Prokuplju pobedio sam, i opet ću da pobedim", poručio je Tadić.

Jeremić: Samo jedan čovek može da vodi Srbiju

Član predsedništva Demokratske stranke Vuk Jeremić rekao je da čovek koji posle 6. maja bude vodio Srbiju mora da poznaje i razume svet i da govori jezikom koji svet govori i da u Srbiji postoji samo jedan takav čovek - predsednik DS i budući predsednik Srbije Boris Tadić.

"Samo jedan čovek u Srbiji danas zna kako da se u Briselu izbori za kandidaturu, a u isto vreme u Moskvi obezbedi veto na Savetu bezbednosti. Samo jedan zna da dobije podršku regionalnih partnera i da privuče investicije u Srbiju", rekao je Jeremić u Prokuplju.

Jeremić je ocenio da predstojeći izbori nisu obični, jer se na njima bira pravac kojim će se kretati zemlja u budućnosti.

Lider SDPS Rasim Ljajić rekao je u Prokuplju da je uveren da će lista "Izbor za bolji život" pobediti na izborima 6. maja, jer predstavnici koalicije okupljene oko DS ne govore samo o problemima, već znaju i da ih rešavaju, imaju najbolje kadrove i najboljeg predvodnika - lidera DS Borisa Tadića.

Ljajić je rekao da je siguran u Tadićevu pobedu na predsedničkim izborima, kao što je siguran i u to da će aktuelni ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić predsedavati Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

Simpatizerima je poručio da će u kampanji biti puno onih koji će dolaziti u Prokuplje po njihove glasove i koji će obećavati svašta, deliti pakete.

"Uzmite pakete, ali glasajte za našu koaliciju. Mi razumemo vreme u kojem živimo. Razumemo probleme koji postoje. Ovo je jedina koalicija koja ima jasan plan kako rešiti probleme. Hoćemo posao za mlade ljude, hoćemo investicije u Srbiju, i što je najvaznije sigurnost za sve građane", rekao je Ljajić ističući da jedino lista "Izbor za bolji život" to može da obezbedi.
Pogledaj vesti o: Prokuplje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.