TURSKA UCENJUJE EU: Počećemo da PROTERUJEMO IZBEGLICE ukoliko nam ne ukinete vize!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURSKA UCENJUJE EU: Počećemo da PROTERUJEMO IZBEGLICE ukoliko nam ne ukinete vize!

Odnosi između Brisela i Ankare su sve zategnutiji u poslednjih nekoliko meseci. 

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu zapretio je da će Turska obustaviti Sporazum o readmisiji (sporazum o ne-proterivanju imigranata koji Tursku koriste kao tranzit) sa Evropskom unijom sve dok evropski blok ne ostvari svoje obećanje za bezvizni režim turskim državljanima, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grčki list Katimerini.

- Mi nećemo čekati na vratima EU. Bilo je dogovoreno da će Sporazum o readmisiji i bezvizni režim stupiti na snagu istovremeno - kazao je Čavušoglu u intervjuu za tursku televiziju Haber.

Zvanična Ankara se složila da vraća migrante koje su ilegalno stigli na teritoriju Evropske unije, a zauzvrat da dobije bezvizni režim za državljane Turske.

Određene članice EU optužuju Tursku za nepoštovanje evropskih vrednosti i standarda, te zahtevaju prekid pregovora sa Ankarom.

Sa druge strane, odnosi između EU i Ankare dodatno su se pogoršali zbog istraživanja turskih istraživačkih brodova u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni oko Kipra.

Grčka i Kipar optužuju vlasti u Turskoj da narušavaju grčki i kiparski teritorijalni integritet i prava mora, te zahtevaju da Ankara hitno obustavi sve "provokativne aktivnosti" u istočnom Mediteranu.

Pogledajte rezultate

NAUČNICI UPOZORAVAJU: Od ovih ZARAZA nakon POPLAVA zdravlje vam može biti drastično ugroženo! Svetu preti katastrova (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Turska preti Evropi: Nećemo čekati

Izvor: B92, 24.Jul.2019

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu zapretio je da će Turska obustaviti Sporazum o readmisiji sa Evropskom unijom.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.