TERORISTIČKI NAPAD U ISTANBULU: Napadnuta crkva tokom nedeljnog bogosluženja, IMA MRTVIH (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2024, 13:20

TERORISTIČKI NAPAD U ISTANBULU: Napadnuta crkva tokom nedeljnog bogosluženja, IMA MRTVIH (FOTO)

Potraga za napadačima je u toku

Dva maskirana napadača izvršila su oružani napad na katoličku crkvu u Istanbulu tokom nedeljnog bogosluženja u kojem je poginula jedna osoba, izjavio je danas turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Prema saopštenju Jerlikaje, naoružani napadači su upali u 11.40 po lokalnom vremenu u crkvu Svete Marije u istanbulskom kvartu Sarijer, prenosi turski servis CNN-a.

U prvim izveštajima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon napada turski mediji su preneli da je jedna osoba povređena u napadu.

- Danas u 11.40 časova po lokalnom vremenu u oružanom napadu na katoličku crkvu Svete Marije u istanbulskom kvartu Sarijer (sever Istanbula) ubijen je D.T. - napisao je ministar Jerlikaja na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Ministar je rekao da su dvojica napadača nosili maske i da su bili prisutni s vernicima tokom nedeljne molitve.

Jerlikaja je saopštio da je pokrenuta sveobuhvatna istraga o napadu i da je u toku potraga za napadačima.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad u crkvi u Istanbulu: Jedna osoba ubijena

Izvor: Radio 021, 28.Jan.2024

Najmanje jedna osoba je ubijena kada su dve maskirane osobe izvele napad tokom službe u rimokatoličkoj crkvi u Istanbulu, izjavio je turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Nastavak na Radio 021...

Tajani osudio napad na crkvu u Istanbulu, Erdogan rekao da su preduzete mere da se pronađu napadači

Izvor: Danas, 28.Jan.2024

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani oštro je danas osudio napad na katoličku crkvu u Istanbulu, a turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je su preduzete neophodne mere da se uhapse odgovorni.

Nastavak na Danas...

UHAPŠEN JEDAN OD NAPADAČA Maskirani muškarac otvorio vatru usred katoličke crkve u Istanbulu, jedna osoba STRADALA (VIDEO)

Izvor: Blic, 28.Jan.2024

Turska policija uhapsila je jednog od napadača na katoličku crkvu u Istanbulu, u kojoj je ubijena jedna osoba, javili su danas turski mediji. Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja rekao je ranije da su dva napadača otvorila vatru u crkvi Svete Marije, gde su ubili jednu osobu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.