Svih 50 američkih država u pripravnosti za moguće proteste uoči Bajdenove inauguracije

Izvor: Beta, 17.Jan.2021, 11:26

Svih 50 američkih država u pripravnosti za moguće proteste uoči Bajdenove inauguracije

Svih 50 američkih država i Distrikt Kolumbija (DC) u pripravnosti su za moguće nasilne proteste, uoči inauguracije novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena 20. januara.Pripadnici Nacionalne garde iz cele zemlje dolaze u Vašington kako bi obeshrabrili svako ponavljanje protesta koji se dogodio 6. januara, prenosi Radio Slobodna Evropa.Federalni istražni biro (FBI) je upozorio na moguće oružane marševe Trampovih pristalica u svih 50 saveznih država.Glavno gradsko šetalište u Vašingtonu je zatvoreno.Radi povećanog nivoa bezbednosti postavljene su barikade na ulicama glavnog grada.Bajdenov tim već je pozvao Amerikance da ne putuju u glavni grad zbog pandemije korona virusa.Najveća opasnost od protesta očekuje se danas, nakon objava na mrežama koje pozivaju na oružane demonstracije 17. januara i marš u Vašingtonu na sam dan inauguracije, piše BBC.Donald Tramp je prošle nedelje postao prvi ametički predsednik koji je dva puta opozvan u donjem domu Kongresa.Sledi sudjenje u Senatu za "poticanje na pobunu" povezanu s napadom na američki Kapitol od strane njegovih pristalica kada je poginulo pet osoba.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svih 50 američkih država u pripravnosti za moguće proteste uoči Bajdenove inauguracije

Izvor: Danas, 17.Jan.2021

Svih 50 američkih država i Distrikt Kolumbija (DC) u pripravnosti su za moguće nasilne proteste, uoči inauguracije novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena 20. januara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.