Sutra u Briselu sedma runda dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 19.Mar.2013, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u Briselu sedma runda dijaloga Beograda i Prištine

U Briselu sutra počinje sedma runda dijaloga izmedju predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija, potvrdila je danas novinarima Maja Kocijančič, portparol visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

''Naši napori idu u pravcu napretka u dijalogu'', rekla je ona, podsetivši

da je Ešton prošle nedelje posetila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beograd i Prištinu zbog konsultacija sa političkim liderima.

Iako se ranije moglo čuti da je ova runda prelomna za ishod dijaloga zbog aprilskog roka u kome Komisija treba da sastavi izveštaj o napretku

normalizacije odnosa Srbije i Kosova, izvori Tanjuga u Briselu sad kažu da će tokom sledećih nedelja verovatno biti novih rundi.

''Ukoliko sutra ne dodje do dogovora, još ima vremena za nastavak dijaloga'', rekao je Tanjugu funkcioner Komisije koji je želeo da ostane anoniman.

On je podsetio da se ministri inostranih poslova zemalja članica, koji na

osnovu izveštaja Komisije treba da odluče da li Srbija može da računa da će joj u junu biti otvoreni pregovori o pridruživanju EU, sastaju u Luksemburgu tek 22. aprila.

''To je ujedno i poslednji mogući rok za pozitivan izveštaj'', rekao je

ovaj funcioner.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra u Briselu sedma runda dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Press, 19.Mar.2013

Portparol Eštonove Maja Kocijančič rekla je novinarima u Briselu, povodom sedme runde razgovora Dačića i Tačija, da "naši napori idu u pravcu napretka u dijalogu'', podsetivši da je Ešton prošle nedelje posetila Beograd i Prištinu zbog konsultacija sa političkim liderima.   . Iako se ranije...

Nastavak na Press...

Sedma runda dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Telegraf.rs, 20.Mar.2013, 08:30

Predstavnica za medije Ketrin Ešton rekla je u Briselu da napori idu u pravcu napretka u dijalogu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.