Sutra predstavljanje Srbije u okviru projekta „Passport Day“

Izvor: Press, 03.Maj.2013, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra predstavljanje Srbije u okviru projekta „Passport Day“

"Passport Day" je dan kada veliki broj ambasada u Vašingtonu otvori svoja vrata za gradjane, koji mogu da dodju i upoznaju se sa zemljom koje te ambasade predstavljaju.       
Srpska ambasada je tim povodom organizovala konferenciju za novinare, na kojoj je zamenik direktora "Viminacijuma" Nemanja Mrdjić predstavio turističke mogućnosti tog arheološkog nalazišta.       
On je rekao da 90 odsto turista koji posete Viminacijum dolazi sa engleskog govornog područja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << najviše iz SAD, Kanade i Velike Britanije.       
Ideja je da se oko rimskih nalazišta u Srbiji napravi više od 100 malih porodičnih pansiona i da se poboljšanom infrastrukturom privuku turisti.       
"Rimsko carstvo je prva Evropska unija i mi želimo da na taj način dovedemo strance u Srbiju", kazao je Mrdjić.       
Pored predstavljanja Viminacijuma, Amerikancima će biti ponudjeno i da probaju specijalitete srpske kuhinje, a u dvorištu ambasade će nastupiti i folklorna grupa "Opančići".       
Biće postavljeni i veliki posteri sa uskršnjim jajima na kojima se nalaze motivi srpskih manastira, koji su deo projekta "Prve srpske fabrike sreće", i prikazani motivi Moravske škole, Ohridske baštine, Stare Raške, Stare Srbije, Kosova i Metohije i Zete.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Press...






Povezane vesti

SAD: Predstavljanje Srbije

Izvor: Akter, 03.Maj.2013

Ambasada Srbije u Vašingtonu će sutra, u okviru akcije "Passport Day", organizovati predstavljanje srpske kulture, turističkih potencijala i gastronomije, u cilju približavanja naše zemlje stanovnicima američke prestonice

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.