Surovo: Policija čoveka kombijem vukla niz ulicu

Izvor: Kurir, 28.Feb.2013, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surovo: Policija čoveka kombijem vukla niz ulicu

JOHANESBURG - Taksista iz Južnoafričke Republike preminuo je pošto ga je policija prIvezala za kombi i vukla niz ulicu. Istraga o smrti je pokrenuta nakon što se na internetu pojavio snimak celog događaja.

Nastradali muškarac star je 27 godina, a preklom je iz Mozambika. Navodno je preminuo u ćeliji u Johanesburgu gde ga je policija ostavila posle divljačke vožnje ulicama toga grada.

Video snimak celog događaja prvo je objavio Dejli San. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Na njoj se vide policajci kako pred okupljenim narodom svladavaju muškarca, bacaju ga na ulicu i vežu mu ruke za kombi, koji potom počinje d ag vuče ulicom sve brže i brže...

Na početku su mu noge držali u vazduhu, ali kako je kombi ubrzavao bili su prinuđeni da ga puste. Istražitelji su utvrdili kako je policija imala nameru da uhapsi muškarca pošto je blokirao promet.

- Šokirani smo snimkom, ali to su još uvek nagađanja. Moramo da utvrdimo tačno šta se dogodilo- poručili su iz policije

Neki su mediji objavili kako je mladić još jednom pretučen u ćeliji u koju je prevezen, a dan kasnije pronašao ga je jedan policajac mrtvog.

Policija u Južnoafričkoj Republici, koja je poznata po svojoj brutalnosti, još se nije izjasnila o tome da li su njihove kolege sa snimka suspendovani.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.