Stoltenberg u Japanu: Za odbranu demokratija potrebna jača partnerstva

Izvor: Beta, 31.Jan.2023, 10:42

Stoltenberg u Japanu: Za odbranu demokratija potrebna jača partnerstva

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg apelovao je danas na čvršće veze sa Japanom jer ruski rat protiv Ukrajine povećava globalne opasnosti i pokazuje da su demokratijama potrebna jača partnerstva."Rat u Ukrajini takođe pokazuje da je naša bezbednost blisko povezana", rekao je Stoltenberg tokom posete vazduhoplovnoj bazi Iruma severno od Tokija."Ako predsednik (Vladimir) Putin pobedi u Ukrajini, to će biti tragedija za Ukrajince, ali će takođe poslati veoma opasnu poruku autoritarnim liderima širom sveta jer će tada ta poruka biti da mogu da postignu svoje ciljeve ako koriste vojnu silu", rekao je Stoltenberg.Prema njegovim rečima "rat u Ukrajini se tiče svih nas".Stoltenberg danas započinje posetu Japanu, gde je u okviru turneje po Istočnoj Aziji sinoć stigao iz Južne Koreje.Generalni sekretar NATO i japanski premijer Fumio Kišida danas će posle sastanka imati i zajedničku konferenciju za novinare.Japan se pridružio ekonomskim sankcijama uvedenim Rusiji zbog rata protiv Ukrajine i obezbedio je humanitarnu pomoć i neborbenu odbrambenu opremu za Ukrajince.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Došlo je vreme za svežu krv"; Ko će biti novi šef NATO-a?

Izvor: B92, 31.Jan.2023

Generalni Sekretar NATO Jens Stoltenberg čvrstom rukom vodi alijansu od kako je počeo rat u Ukrajini, ali mandat mu ističe u septembru...Sve je više spekulacije o tome ko bi mogao da ga nasledi, piše "Politiko" i postavlja pitanje da li će na njegovo mesto možda doći žena...Rat u Ukrajini u...

Nastavak na B92...

Stoltenberg: Ruska pobjeda poslala bi poruku autoritarnim režimima širom svijeta

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2023

BRISEL - Glavni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg u utorak je upozorio da bi ruska pobjeda u specijalnoj vojnoj operaciji koju je pokrenula na tlu Ukrajine poslala "opasnu" poruku autoritarnim režimima širom svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.