Stoltenberg apelovao

Izvor: B92, 31.Jan.2023, 10:19

Stoltenberg apelovao

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg apelovao je danas na čvršće veze sa Japanom jer ruski rat protiv Ukrajine povećava globalne opasnosti.

"Rat u Ukrajini takođe pokazuje da je naša bezbednost blisko povezana", rekao je Stoltenberg tokom posete vazduhoplovnoj bazi Iruma severno od Tokija.

"Ako predsednik (Vladimir) Putin pobedi u Ukrajini, to će biti tragedija za Ukrajince, ali će takođe poslati veoma opasnu poruku autoritarnim liderima širom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sveta jer će tada ta poruka biti da mogu da postignu svoje ciljeve ako koriste vojnu silu", rekao je Stoltenberg.

Prema njegovim rečima "rat u Ukrajini se tiče svih nas".

Stoltenberg danas započinje posetu Japanu, gde je u okviru turneje po Istočnoj Aziji sinoć stigao iz Južne Koreje.

Generalni sekretar NATO i japanski premijer Fumio Kišida danas će posle sastanka imati i zajedničku konferenciju za novinare.

Japan se pridružio ekonomskim sankcijama uvedenim Rusiji zbog rata protiv Ukrajine i obezbedio je humanitarnu pomoć i neborbenu odbrambenu opremu za Ukrajince.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.