Stoltenberg: NATO nastavlja da jača partnerstvo sa Japanom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2023, 08:35

Stoltenberg: NATO nastavlja da jača partnerstvo sa Japanom

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas, tokom posete Japanu, da ce Alijansa nastaviti da jača svoje partnerstvo sa Japanom usred rata u Ukrajini.

"Rat u Ukrajini je važan za sve nas i stoga smo takođe veoma zahvalni na podršci koju Japan pruža", rekao je Stoltenberg u kratkom obraćanju posle pregleda japanskih odbrambenih snaga u vazdušnoh bazi Iruma, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On će se sastati sa japanskim premijerom Fumiom Kišidom.

Stoltenbergova turneja u okviru koje je posetio i Južnu Koreju, ima za cilj jačanje veza sa zapadnim saveznicima u Aziji suočenim sa ratom u Ukrajini i sve vecim tenzijama na sa Kinom.

On je juče u Seulu pozvao Južnu Koreju da poveca svoju vojnu podršku Ukrajini, koja zbog svoje politike neslanja oružje zemljama u sukobu do sada nije slala oružje Kijevu.
Pogledaj vesti o: Japan,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.