Stefanović u Moskvi sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije

Izvor: RTS, 20.Nov.2019, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović u Moskvi sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je u Moskvi da Republika Srbija nastavlja odlučnu borbu za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, izrazivši zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci i pomoći koju pruža našoj zemlji, posebno po pitanju sprečavanja prijema tzv. Kosova u Interpol.
Nebojša Stefanović boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi povodom sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << visokih zvaničnika za bezbednosna pitanja, sastao se i sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim.

Patrušev je istakao podršku razvoju saradnje dve države u oblasti bezbednosti, ali i po drugim pitanjima koji su od nacionalnog interesa za Srbiju. Dodao je da tome doprinose i susreti najviših zvaničnika Srbije i Rusije koji daju dodatni impuls i dinamiku razvoju naših odnosa.
Stefanović i Patrušev su razgovarali i o aktuelnim bezbednosnim izazovima sa kojima se suočava čitav svet, između ostalih i Srbija i Rusija, istakavši da je trenutna bezbednosna situacija složena.
Saglasili su se da je za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma i sajber pretnji neophodna bliska saradnja relevantnih organa svih zemalja, jer je to od presudnog značaja za postizanje konkretnih rezultata.
Stefanović i Patrušev su na sastanku postigli i dogovor o zaključivanju dva sporazuma koji će dodatno unaprediti saradnju Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti, od kojih se jedan odnosi na saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala, a drugi na borbu protiv terorizma.
Ministar Stefanović će se tokom dana u Moskvi sastati i sa Generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom, sa kojim će razgovarati o važnosti dobre saradnje policija i tužilaštava u rešavanju najozbiljnijih krivičnih dela, posebno onih koji mogu ugroziti bezbednost države.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Patrušev razgovarao o bezbednosnoj saradnji sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova

Izvor: Vostok.rs, 21.Nov.2019, 10:58

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem o bezbednosnim pitanjima i situaciji na Balkanu, prenosi pres služba Saveta bezbednosti. "Sekretar Saveta bezbednosti Rusije sastao se u Moskvi sa potpredsednikom vlade...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.