Izvor: Kurir, 10.Apr.2010, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se poljski avion sa Kačinjskim, 87 mrtvih

MOSKVA, 10. aprila (Tanjug) - Avion u kojem se nalazio poljski predsednik Leh Kačinjski srušio se blizu Smolenska, grada na zapadu Rusije, a u udesu je poginulo najmanje 87 ljudi, saopštile su poljske i ruske vlasti. Ruske agencije su izvestile, pozivajući se na rusko Ministarstvo za vanredne situacije, da je u udesu aviona "tupoljev" život izgubilo 87 ljudi. Poljska vlada je navela da zasad nema podataka o preživelima, javio je Rojters. Letelica, koja je letela iz Varšave, srušila se 1,5 kilometara od aerodroma kod Smolenska.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljski predsjednik, 86 putnika poginuli u padu aviona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2010

Avion u kojem se nalazio poljski predsjednik Leh Kačinjski srušio se blizu Smolenska, grada na zapadu Rusije, a u udesu je poginulo najmanje 87 ljudi, saopštile su poljske i ruske vlasti, prenosi Tanjug. Ruske agencije su izvjestile, pozivajući se na rusko Ministarstvo za vanredne situacije, da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Poginuo poljski lider Leh Kačinjski

Izvor: Vesti-online.com, 10.Apr.2010

Poljski predsednik Leh Kačinjski poginuo je danas u avionskoj nesreći blizu Smolenska, grada na zapadu Rusije, a niko od 96 putnika i članova posade nije preživeo. Njegovo telo ponađeno je u subotu kasno posle podne na mestu nesreće, kao i tela svih 96 putnika.

Nastavak na Vesti-online.com...

U dva napada u Iraku petoro mrtvih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2010

U dva napada nedaleko od sjevernog iračkog grada Mosula poginulo je pet ljudi, uključujući i jedno dijete, navele su iračke vlasti. Policija je navela da su u prvom napadu, kada je jutros eksplodirala bomba nedaleko od jedne vojne patrole 60 kilometara južno od Mosula, poginula dva policajca i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.