Srpski policajci radiće u Grčkoj tokom turističke sezone

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2017, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski policajci radiće u Grčkoj tokom turističke sezone

Direktor policije Srbije i Grčke, Vladimir Rebić i Konstantinos Cuvalas razgovarali su danas o saradnji policije dve zemlje u turističkoj sezoni, koja predviđa odlazak srpskih policajaca u Grčku.

Predviđeno je da srpski policajci u Grčkoj sa tamošnjom policijom rade na prevenciji krivičnih dela, poput trgovine ljudima, narkoticima, prevara, krađa i drugih imovinskih delikata, kojima građani Srbije mogu biti oštećeni.

"Srbija ovakvu vrstu saradnje već >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ima sa policijama Crne Gore i Hrvatske. Aktivnosti koje su u okviru tih saradnji preduzete dale su dobre rezultate i smatramo da je ovo dobra prilika da i sa Grčkom uspostavimo takav način saradnje", rekao je Rebić i dodao da će ta saradnja biti definisana Protokolom o zajedničkoj saradnji tokom turističke sezone Srbije i Grčke.

Kako je prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Rebić i Cuvalas ocenili su i da je celokupna saradnja policija dve zemlje dobra, ali da postoji prostora za njenim unapređenjem u oblasti borbe protiv terorizma, ilegalnih migracija, organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Rebić je najavio i da će krajem maja i početkom juna biti organzovana studijska poseta policajaca iz Grčke, koji će imati priliku da se upoznaju i ostvare konkretne kontakte u cilju razmene informacija i brze i efikasne saradnje sa srpskim kolegama, pre svega u oblasti borbe protiv terorizma.

Po pitanju ilegalnih migracija, Rebić i Cuvalas su se složili da treba nastaviti sa aktivnostima koje omogućavaju adekvatnu borbu protiv ilegalnih migracija, u cilju osiguranja bezbednosti građana i jedne i druge države, uz poštovanje ljudskih prava migranata.

Cuvalas je ocenio današnji sastanak kao "početak iskrene, direktne saradnje" čiji je cilj veću efikasnost srpske i grčke policije i veća bezbednost građana dve zemlje.

Cuvalas je rekao da je sa direktorom Rebićem razgovarao i o modalitetima unapređenja saradnje u borbi protiv različitih vidova kriminala, u skladu sa bezbednosnim izazovima sa kojima se susreću dve države.

Prema njegovim rečima, grčka policija je spremna da podeli znanje i iskustvo sa srpskim kolegama kroz edukativne programe, razmenu informacija i sve ostalo što može da doprinese većoj bezbednosti građana dve države.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.