Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2017, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista slavi, ostali se žale na neravnopravnost

Narvnopravna borba, tako politički predstavnici Srba na Kosovu, a koji nisu prišli Srpskoj listi, opisuju proteklo nadmetanje za glasove Srba na loklanim kosovskim izborima. Protivnik nije bila Srpska lista već čitava Vlada Srbije sa svim svojim potencijalima, poručio je lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" dan nakon glasanja.

: N1

Uz šampanjac i vatromet slavila se pobeda Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << liste u opštinama sa srpskom većinom na lokalnim izborima na Kosovu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preko spikerfona mobilnog telefona direktora kancelarije za Kosovo Marka Đurića obratio se okupljenima na trgu u severnoj Mitrovici.

Ali, kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice Oliver Ivanović smatra da su lokalni izbori bili izuzetno teški i da je bilo nemoguće pobediti.

"Prosto imali smo previše moćnog protivnika, a protivnik nije Srpska lista, iza nje je ogromna mašinerija to je svima jasno i da smo se za podršku građana borili u neravnopravnim uslovima", kaže Ivanović.

Uprkos tome sto je, kako kaže, utakmica bila neravnopravna, predsednik Samostalne liberalne stranke smatra da je njegova partija uvećala broj glasova u odnosu na parlamentarna izbore.

"Mislim da je ovo bila neravnopravna utakmica koju je podržavala Vlada Srbije u svakom smislu te reči i u takvoj situaciji mislim da svaki drugi konkurent politički imao mnogo malo šanse da bilo šta uradi i upravo kažem imajući u vidu tu činjenicu i stiuaciju, SLS je uspela da uveća broj glasova koje je imala za parlamentarne izbore", rekao je Slobodan Petrović iz SLS.

Poznavalac političkih prilika na Kosovu Rada Trajković smatra da su albanske partije u ovom slučaju pokazale veći nivo demokratije.

"Pokazali smo ustvari da je albansko društvo demokratičnije i da ima mnogo više potencijala demokratskog, jer na izborima, kao što vidite imamo gotovo samo tri opštine sa albanskom većinom koje su izabrale gradonačelnika sve idu u drugom krugu, a mi imamo samo jednu opštinu koja ide u drugi krug, što je suštinski još jedan dokaz da su se Srbi totalitarno predstavili na ovim izborima", smatra Rada Trajković.

Preliminarni rezultati lokalnih izbora 22. oktobra pokazuju da većina opština ide u drugi krug glasanja koji ce se održati 19. novembra, a kandidati za drugi krug glasanja imaju pravo na kampanju od pet dana.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Devet opština imaće gradonačelnika iz Srpske liste

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2017

Narvnopravna borba, tako politički predstavnici Srba na Kosovu, a koji nisu prišli Srpskoj listi, opisuju proteklo nadmetanje za glasove Srba na loklanim kosovskim izborima. Protivnik nije bila Srpska lista već čitava Vlada Srbije sa svim svojim potencijalima, poručio je lider Građanske inicijative...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.