Srbija obeležava Svetski dan džeza: Lena Bogdanović u Beogradu, Nišvill za jug Srbije

Izvor: Blic, 30.Apr.2014, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija obeležava Svetski dan džeza: Lena Bogdanović u Beogradu, Nišvill za jug Srbije

Svetski dan džeza - 30. april biće obeležen nizom koncerata u Beogradu i drugim gradovima Srbije. Beogradski diksilend otkestar i Lena Kovačević najveće zvezde.

Lena Kovačević

Na Trgu Republike u Beogradu od 15.00 do 18.00 časova biće održan koncert na kojem ćee nastupiti učenici Džez odseka Muzičke škole “Stanković” iz Beograda, a nakon njih Beogradski džez orkestar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najavljeno je iz Sekretarijata za kulturu Beograda.

Uslediće melodije sambe i bosa nove u izvodjenju benda “Luz Azul”, a potom će, kako su najavili organizatori, nastupiti kvintet muzičara Beogradskog džez orkestra.

U beogradskom Domu omladine sutra od 20.00 časova nastupiće pop-džez pevačica i kompozitorka Lena Kovačević, sa specijalnim gostima iz Muzičke škole “Stanković”.

U uvodu programa polaznici Džez odseka “Stankovića” izvodiće popularne džez klasike, s pevačkim odsekom u prvom planu, a potom će Lena Kovačević predstaviti svoje vidjenje džez standarda, najavili su organizatori.

Prigodan program biće organizovan i u beogradskom klubu “Bašta”, gde će od 15.00 do dva sata posle ponoći nastupati priznati džez muzičari.

Beogradski diksilend orkestar

Proslavu Međunarodnog dana džeza organizovaće i muzički festival “Nišvil”, pod čijim će okriljem biti organizovani muzički programi u Nišu, Leskovcu, Vranju, Vladičinom Hanu, Bosilegradu i Bujanovcu.

U svih šest gradova u prvom delu programa nastupaće, kako su najavili organizatori, sastavi koje čine učesnici projekta “Mladi muzičari”.

U drugom delu programa nastupićee niški bendovi “Džem stejšn”, “Krembou”, “Ventil” i “Kafe bal”.

U Kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra biće priređen celovečernji program, u kojem će nastupiti učenici džez odseka Muzičke škole “Stanislav BInički” uz podršku svojih profesora.

Obeležavanja Svetskog dana džeza u Nišu imaće dva segmenta: od 18.00 na bini kod Tržnog centra “Kalča” nastupiće niški sastav “Moba” i pevač Oliver Katić, a od 22.00 u klubu “Fidbek” nastupiće učesnici projekta “Mladi muzičari” iz Niša, nakon čega će uslediti džem sešn.

Međunarodni dan džeza zvanično se obeležava od 2012. godine, pod okriljem UNESKO-a, a proglašen je na inicijativu legendarnog džez pijaniste i kompozitora Herbija Henkoka.

Tog dana se u celim svetu organizuju brojni koncerti na kojima nastupaju lokalni i međunarodno priznati muzičari i promoteri džeza.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbija obeležava Svetski dan džeza: Lena Kovačević u Beogradu, Nišvill za jug Srbije

Izvor: Blic, 30.Apr.2014

Svetski dan džeza - 30. april biće obeležen nizom koncerata u Beogradu i drugim gradovima Srbije. Beogradski diksilend otkestar i Lena Kovačević najveće zvezde. ..Na Trgu Republike u Beogradu od 15.00 do 18.00 časova biće održan koncert na kojem ćee nastupiti učenici Džez odseka Muzičke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.