Sprečićemo dalja priznavanja Kosova

Izvor: RTS, 24.Sep.2009, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečićemo dalja priznavanja Kosova

Predsednik Srbije Boris Tadić uveren je da će nastup Srbije na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sprečiti dalja priznanja nelegalno proglašene nezavisnosti Kosova. Tadić se sreo sa predsednicima Barakom Obamom i Dimitrijem Medvedevim.

Ovogodišnje 64. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija biće, prema rečima predsednika Srbije Borisa Tadića, važno za borbu protiv daljih priznavanja nezavisnosti Kosova.

Predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Boris Tadić susreo se sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barakom Obamom na prijemu na kojem je u sredu uveče američki predsednik bio domaćin u Njujorku šefovima država članica Ujedinjenih nacija (UN) koji predvode delegacije na 64. zasedanju Generalne skupštine UN.

O srpsko-američkim odnosima Tadić je razgovarao i sa državnim sekretarom SAD Hilari Klinton.

Tadić se, tokom prijema koji je priredio i generalni sekretar UN Ban Ki Mun, zadržao u razgovoru i sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevim, koji krajem oktobra dolazi u zvaničnu posetu Srbiji.

Tadić je rekao da će Srbija, čekajući odluku Međunarodnog suda pravde, tokom zasedanja Generalne skupštine učiniti sve da obeshrabri zemlje koje razmišljaju da priznaju nezavisno Kosovo.

Predsednik ne veruje da će biti masovnih priznanja Kosova uprkos svim pritiscima na međunarodnom planu koji su inercija ranije politike SAD.

Predsednik Srbije se nada da bi takva politika SAD mogla biti promenjena u budućnosti, posebno posle izlaganja predsednika Baraka Obame na Generalnoj skupštini. Tadić kaže da je ovaj govor najavio drugačiju Ameriku, ali da treba sačekati posledice nove politike.

Albanske institucije na Kosovu pokazuju da nemaju kapacitet da uspostave elementarni red i da u budućnosti, pa pitanje Kosova ne može biti rešavano bez Srbije, poručuje Tadić.

Srpski predsednik je najavio da će u govoru pred GS, u petak, naglasiti osnovne političke principe Srbije i kako branimo naše legitimne nacionalne interese.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ahmadinedžad blaži pred nastup u Generalnoj skupštini UN

Izvor: NaDlanu.com, 23.Sep.2009, 12:50

NJUJORK, 23. septembra 2009. (Beta-AP) - Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad pozvao je američkog predsednika Baraka Obamu da na Iran gleda kao na potencijalnog prijatelja a ne kao pretnju, uoči današnjeg obraćanja oba lidera generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Tadić: Sprečićemo dalja priznanja

Izvor: B92, 23.Sep.2009

Njujork -- Predsednik Srbije Boris Tadić uveren je da će nastup Srbije na Generalnoj skupštini UN sprečiti dalja priznanja nelegalno proglašene nezavisnosti Kosova...Tadić je rekao da će Srbija, čekajući odluku Međunarodnog suda pravde, tokom zasedanja Generalne skupštine UN učiniti sve da...

Nastavak na B92...

Opet podela?

Izvor: Kurir, 24.Sep.2009

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je juče u Njujorku da je siguran da će, nakon savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o jednostrano proglašenoj nezavisnosti KiM, biti stvorene mogućnosti za nastavak pregovora Beograda i Prištine o postizanju kompromisnog i održivog rešenja...

Nastavak na Kurir...

Tadić razgovarao sa Obamom i Medvedevim u Njujorku

Izvor: Blic, 24.Sep.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić susreo se sinoć u Njujorku na marginama 64. generalne skupštine UN sa predsednicima SAD i Rusije, Barakom Obamom i Dmitrijem Medvedevim.....Tadić se sa Obamom sastao na prijemu koji je američki predsednik priredio za šefove država koji učestvuju na zasedanju Generalne...

Nastavak na Blic...

Tadić prisustvovao prijemu kod Baraka Obame

Izvor: NaDlanu.com, 24.Sep.2009

NJUJORK, 24. septembra 2009. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić prisustvovao je u sredu uveče prijemu koji je američki predsednik Barak Obama priredio za šefove država članica Ujedinjenih nacija (UN) koji predvode delegacije na zasedanju Generalne skupštine UN. Tadić je tom pilikom o srpsko-američkim...

Nastavak na NaDlanu.com...

Tadić: Sprečićemo dalja priznavanja Kosova

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić uveren je da će nastup Srbije na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sprečiti dalja priznanja nelegalno proglašene nezavisnosti Kosova.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.