Tadić učesnik u debati na Generalnoj Skupštini UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2009, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić učesnik u debati na Generalnoj Skupštini UN

NJUJORK - Predsednik Srbije Boris Tadić od danas učestvuje u generalnoj debati na 64. Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku.

Predviđeno je da se Generalnoj skupštini UN Tadić obrati u petak, 25. septembra.

Tokom boravka u sedištu UN u Njujorku imaće i više bilateralnih razgovora sa šefovima država i vlada i liderima međunarodnih organizacija.

Tadić će večeras prisustvovati prijemu koji priređuje američki predsednik Barak Obama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Na zasedanju učestvuje više od 100 šefova država i vlada, među kojima su, pored Obame, kineski predsednik Hu Đintao, ruski predsednik Dmitri Medvedev, japanski premijer Jukio Hatojama, libijski lider Moamer el Gadafi, iranski predsednik Mahmud Ahmedinežad, britanski premijer Gordon Braun i francuski predsednik Nikola Sarkozi.

Glavne teme debate su klimatske promene, terorizam, svetska ekonomska kriza, nuklearno naoružanje, pandemija novog gripa, borba protiv rastućeg siromaštva i side i ispunjavanje Milenijumskih razvojnih ciljeva UN.

U utorak je u sedištu UN završen jednodnevni samit o klimatskim promenama na kojem je generalni sekretar svetske organizacije Ban Ki Mun pozvao svetske lidere da hitno deluju kako bi ishod konferencije, koja će se krajem godine održati u Kopenhagenu, rezultirao usvajanjem novog klimatskog sporazuma koji će zameniti Kjoto protokol.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.