Simpo prihvatilo predlog: Država vlasnik 70 odsto kapitala

Izvor: Blic, 26.Avg.2013, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Simpo" prihvatilo predlog: Država vlasnik 70 odsto kapitala

Rukovodstvo kompanije „Simpo“ prihvatilo je predlog ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića da se poreski dug ovog preduzeća pretvori u akcije države, čime bi država Srbija postala većinski vlasnik sa oko 70 odsto kapitala.

"Simpo" se istovremeno obavezao da će od danas redovno plaćati sve poreze državi i doprinose radnicima, o čemu će biti potpisan poseban protokol i upućen Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na potvrđivanje.

Rukovodstvo "Simpa" obavestilo je Dinkića, da će ova kompanija do kraja nedelje izvršiti uplatu duga za doprinose za PIO, čime bi se stekli uslovi da Poreska uprava izvrši deblokadu računa.

To je, pre svega, u interesu 5.000 radnika u "Simpu", koji treba da imaju posao, plate, ali i redovno uplaćene sve doprinose, kako bi ostvarili sigurna primanja i onda kada steknu pravo na zasluženu penziju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država postaje većinski vlasnik "Simpa“

Izvor: RTS, 26.Avg.2013

Rukovodstvo kompanije "Simpo" prihvatilo predlog Mlađana Dinkića da se poreski dug ovog preduzeća pretvori u akcije države. Srbija tako postaje vlasnik oko 70 odsto kapitala "Simpa". Račun kompanije blokiran je u petak zbog poreskog duga od skoro pet milijardi dinara...Država Srbija postaće vlasnik...

Nastavak na RTS...

Simpo se priklonio - država većinski vlasnik

Izvor: Mondo, 26.Avg.2013

Rukovodstvo Simpa prihvatilo je predlog ministra finansija i privrede Srbije Mlađana Dinkića da se poreski dug tog..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.