Država postaje većinski vlasnik Simpa“

Izvor: RTS, 26.Avg.2013, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država postaje većinski vlasnik "Simpa“

Rukovodstvo kompanije "Simpo" prihvatilo predlog Mlađana Dinkića da se poreski dug ovog preduzeća pretvori u akcije države. Srbija tako postaje vlasnik oko 70 odsto kapitala "Simpa". Račun kompanije blokiran je u petak zbog poreskog duga od skoro pet milijardi dinara.

Država Srbija postaće vlasnik oko 70 odsto kapitala "Simpa" jer je rukovodstvo kompanije prihvatilo predlog odlazećeg ministra finansija i privrede >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mlađana Dinkića da se poreski dug preduzeća pretvori u akcije države.

"Simpo" se istovremeno obavezao da će od danas redovno plaćati sve poreze državi i doprinose radnicima, o čemu će biti potpisan poseban protokol i upućen Vladi na potvrđivanje.

Rukovodstvo "Simpa" je na današnjem sastanku obavestilo Dinkića da će do kraja nedelje biti uplaćen dug za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje, čime bi se stekli uslovi da Poreska uprava deblokira račun ove kompanije.

Sastanku u Ministarstvu finansija prisustvovali su i čelnici Poreske uprave, koja je u petak blokirala račun "Simpa" zbog duga od 4,88 milijardi dinara.

Ministarstvo finansija i privrede saopštava da je rešenje problema dugovanja "Simpa" pre svega u interesu 5.000 radnika, "koji treba da imaju posao, plate, ali i redovno uplaćene sve doprinose, kako bi ostvarili sigurna primanja i onda kada steknu pravo na zasluženu penziju".

U saopštenju se ističe da sva preduzeća u Srbiji moraju da imaju potpuno isti poreski tretman i da će se princip nulte tolerancije na neplaćanje poreza ubuduće poštovati bez izuzetaka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država postaje većinski vlasnik „Simpa“

Izvor: RTS, 26.Avg.2013

Rukovodstvo kompanije "Simpo" prihvatilo predlog Mlađana Dinkića da se poreski dug ovog preduzeća pretvori u akcije države. Srbija tako postaje vlasnik oko 70 odsto kapitala "Simpa". Račun kompanije blokiran je u petak zbog poreskog duga od skoro pet milijardi dinara...Država Srbija postaće vlasnik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.