Читај ми!

Država postaje većinski vlasnik "Simpa“

Rukovodstvo kompanije "Simpo" prihvatilo predlog Mlađana Dinkića da se poreski dug ovog preduzeća pretvori u akcije države. Srbija tako postaje vlasnik oko 70 odsto kapitala "Simpa". Račun kompanije blokiran je u petak zbog poreskog duga od skoro pet milijardi dinara.

Država Srbija postaće vlasnik oko 70 odsto kapitala "Simpa" jer je rukovodstvo kompanije prihvatilo predlog odlazećeg ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića da se poreski dug preduzeća pretvori u akcije države.

"Simpo" se istovremeno obavezao da će od danas redovno plaćati sve poreze državi i doprinose radnicima, o čemu će biti potpisan poseban protokol i upućen Vladi na potvrđivanje.

Rukovodstvo "Simpa" je na današnjem sastanku obavestilo Dinkića da će do kraja nedelje biti uplaćen dug za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje, čime bi se stekli uslovi da Poreska uprava deblokira račun ove kompanije.

Sastanku u Ministarstvu finansija prisustvovali su i čelnici Poreske uprave, koja je u petak blokirala račun "Simpa" zbog duga od 4,88 milijardi dinara.

Ministarstvo finansija i privrede saopštava da je rešenje problema dugovanja "Simpa" pre svega u interesu 5.000 radnika, "koji treba da imaju posao, plate, ali i redovno uplaćene sve doprinose, kako bi ostvarili sigurna primanja i onda kada steknu pravo na zasluženu penziju".

U saopštenju se ističe da sva preduzeća u Srbiji moraju da imaju potpuno isti poreski tretman i da će se princip nulte tolerancije na neplaćanje poreza ubuduće poštovati bez izuzetaka.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије