Selaković spreman za pregovarača

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković spreman za pregovarača

Beograd -- Ministar pravde Nikola Selaković izjavio da je spreman da bude šef pregovaračkog tima sa EU ukoliko to od njega zatraže SNS i njen lider Aleksandar Vučić.

"Ukoliko SNS to postavi kao zadatak pred mene, ukoliko za to bude postojala puna podrška predsednika moje stranke i Vlade, dao bih sve što umem, mogu i znam da u tom poslu budemo uspešni", rekao je Selaković u intervjuu za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novi broj nedeljnika NIN.

On je potvrdio da je bilo razgovora na tu temu, ali da još uvek nije bilo reči o konkretnom angažmanu.

Selaković je izjavio da bi pozicija glavnog pregovarača sa EU za njega bila veliki izazov, pošto je reč o važnom poslu za koji neophodna "sposobnost pregovaranja i posedovanje političkog osećaja za prilike u Srbiji i oko nje".

Komentarišući rekonstrukciju Vlade, Selaković je rekao da ministre iz Ujedinjenih regiona Srbije ne vidi kao najveće "kočničare" za efikasnije funkcionisanje Vlade, ali i naglasio da su oni najduže u sistemu vlasti.

"Postoji sistem u kome oni funkcionišu dugi niz godina i postoji ta činovnička inercija koja je opasnost za svaki državni sistem", kazao je on.

Ministar pravde je, takodje, naglasio da izlazak iz pritvora optuženog vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića ne može da utiče na rejting SNS i promeni sliku o političkoj volji te stranke da se bori protiv korupcije.

On je rekao i da je eventualni povratak biznismena i lidera Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića političko i pravno pitanje.

"Da li bi Karić bio pritvoren. To morate da pitate sud i tužilaštvo. Izlazak sa samo nekim podacima ne znači automatski da će neko biti pritvoren", kazao je Selaković.

Osvrnuvši se na stanje u srpskom pravosuđu, on je kazao da neće sprovoditi "reformu reforme", jer građane ne zanimaju personalna rešenja u sudovima, već da li mogu da računaju da će u razumnom roku dobiti presudu u svom predmetu.

"Tu je situacija u srpskom pravosuđu katastrofalna, nagomilavana skoro dve decenije. Sama činjenica da od 1993. godine nema pravilnika o oceni, o merilima i kriterijumima rada sudija i predsednika sudova, govori dovoljno", rekao je Selaković.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spreman da bude pregovarač sa EU

Izvor: Akter, 31.Jul.2013

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio da je spreman da bude šef pregovaračkog tima sa EU ukoliko to od njega zatraži SNS

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.