Selaković: Biću pregovarač ako to traži SNS

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Biću pregovarač ako to traži SNS

Beograd - Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da bi pozicija glavnog pregovarača sa Evropskom unijom (EU) za njega bila veliki izazov, ali, ukoliko bi to od njega zatražila njegova stranka - SNS, dao bi sve od sebe da taj posao bude uspešan.

Selaković je, u intervjuu magazinu NIN, potvrdio da je bilo razgovora na tu temu, ali još ne o konkretnom angažmanu. On je ocenio da je reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << važnom poslu za koji je neophodna sposobnost pregovaranja uz politički osećaj za prilike u Srbiji i oko nje.

Na pitanje da li bi prihvatio mesto glavnog pregovarača sa EU Selaković je odgovorio: "Ukoliko SNS to postavi kao zadatak pred mene, ukoliko za to bude postojala puna podrška predsednika moje stranke i Vlade, dao bih sve što

umem, mogu i znam da u tom poslu budemo uspešni".

Povodom rekonstrukcije Vlade, Selaković je rekao da ministre iz URS ne vidi kao najveće "kočničare" za efikasnije funkcionisanje Vlade, ali i dodao da su oni

najduže u vlasti.

- Postoji sistem u kome oni funkcionišu dugi niz godina i postoji ta činovnička inercija koja je opasnost za svaki državni sistem - rekao je Selaković.

Selaković je, takođe, ocenio da izlazak iz pritvora Miroslava Miškovića ne može da utiče na rejting SNS i promeni sliku o političkoj volji te stranke da se bori

protiv korupcije.

On je istakao da je mogući povratak Bogoljuba Karića o kojem se spekuliše i političko i pravno pitanje.

- Da li bi Karić bio pritvoren. To morate da pitate sud i tužilaštvo. Izlazak sa samo nekim podacima ne znači automatski da će neko biti pritvoren - kazao je Selaković.

Selaković je o stanju u srpskom pravosuđu, rekao da neće sprovoditi "reformu reforme", jer građane ne zanimaju personalna rešenja u sudovima, već da li mogu da računaju da će u razumnom roku dobiti presudu u svom predmetu.

- Tu je situacija katastrofalna, nagomilavana skoro dve decenije. Sama činjenica da od 1993. godine nema pravilnika o oceni, o merilima i kriterijumima rada sudija i predsednika sudova, govori dovoljno - zaključio je Selaković.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pregovarač ako traži SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2013

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da bi pozicija glavnog pregovarača sa Evropskom unijom (EU) za njega bila veliki izazov, ali, ukoliko bi to od njega zatražila njegova stranka - SNS, dao bi sve od sebe da taj posao bude uspešan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Spreman da bude pregovarač sa EU

Izvor: Beta, 31.Jul.2013

BEOGRAD, 31. jula 2013. (Beta) - Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da je spreman da bude šef pregovaračkog tima sa Evropskom unijom ukoliko to od njega zatraže Srpska napredna stranka i njen lider Aleksandar Vučić.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.