Šefovi diplomatija EU sutra o Rusiji i Ukrajini

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefovi diplomatija EU sutra o Rusiji i Ukrajini

Šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije okupiće se sutra u Luksemburgu kako bi razmotrili situaciju u Ukrajini i odnose sa Rusijom.

Sastanak će voditi visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, a osim Ukrajine, na dnevnom redu su Bosna i Hercegovina, Sirija i Tunis.

Očekuje se da nakon eskalacije ukrajinske krize u regionu Donjecka, gde su tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vikenda izbili oružani sukobi policije i naoružanih proruskih demonstranata, ministarski savet proširi listu ruskih funkcionera kojima je zabranjeno putovanje i raspolaganje imovinom u EU.

Sem toga, ministri će razgovarati i o pismu koje je ruski predsednik Vladimir Putin uputio šefovima 18 evropskih država, među kojima je i Srbija, u vezi sa gasom koji Rusija preko Ukrajine izvozi u Evropu.

Putin je u pismu upozorio da bi zbog nagomilanog ukrajinskog duga isporuke gasa mogle biti obustavljene ne samo toj zemlji, već svima koji se snabdevaju preko Ukrajine.

Kada je reč o Bosni i Hercegovini, očekuje se da EU još jednom pozove bosanske lidere da sprovedu ustavne reforme i tako otvore put nastavku evropskih integracija.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU u ponedeljak o Ukrajini i odnosima sa Rusijom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2014

Šefovi diplomatija država članica Evropske unije u ponedeljak u Luksemburgu razmatraće situaciju u Ukrajini i odnose sa Rusijom. Sastanak će voditi visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, a osim Ukrajine, na dnevnom redu su BIH, Sirija i Tunis. Očekuje se da nakon...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Evropska unija danas o Rusiji i Ukrajini

Izvor: Press, 14.Apr.2014, 10:33

Sastanak će voditi visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, a osim Ukrajine, na dnevnom redu su Bosna i Hercegovina, Sirija i Tunis.. Očekuje se da nakon eskalacije ukrajinske krize u regionu Donjecka, gde su tokom vikenda izbili oružani sukobi između policije i...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.