Evropska unija danas o Rusiji i Ukrajini

Izvor: Press, 14.Apr.2014, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska unija danas o Rusiji i Ukrajini

Sastanak će voditi visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, a osim Ukrajine, na dnevnom redu su Bosna i Hercegovina, Sirija i Tunis.
Očekuje se da nakon eskalacije ukrajinske krize u regionu Donjecka, gde su tokom vikenda izbili oružani sukobi između policije i naoružanih proruskih demonstranata, ministarski savet proširi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << listu ruskih funkcionera kojima je zabranjeno putovanje i raspolaganje imovinom u EU. Sem toga, ministri će razgovarati i o pismu koje je ruski predsednik Vladimir Putin uputio šefovima 18 evropskih država, među kojima je i Srbija, u vezi sa gasom koji Rusija preko Ukrajine izvozi u Evropu.
Putin je u pismu upozorio da bi zbog nagomilanog ukrajinskog duga isporuke gasa mogle biti obustavljene ne samo toj zemlji, već svima koji se snabdevaju preko Ukrajine. Kada je reč o Bosni i Hercegovini, očekuje se da EU još jednom pozove bosanske lidere da sprovedu ustavne reforme i tako otvore put nastavku evropskih integracija.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.