Šef UN-a apeluje na zaustavljanje sukoba Izraela i Gaze

Izvor: Beta, 14.Maj.2021, 20:39

Šef UN-a apeluje na zaustavljanje sukoba Izraela i Gaze

Generalni sekretar Ujedinjenjih nacija Antonio Gutereš apelovao je danas na hitno zaustavljanje sukoba Gaze i Izraela.Gutereš je upozorio da bi sukob mogao da "proširi bezbednosnu i humanitarnu krizu i dodatno podstakne ekstremizam", ne samo na palestinskoj teritoriji i Izraelu, već i širom regiona.Portparol Ujedinjenih nacija Stefan Dižarik rekao je da Guitereš poziva strane da omoguće intenzivne napore u posredovanju kako bi se brže okončali najnoviji sukobi.Dižarik je rekao da je Velika Britanija "aktivno uključena" u naporima u posredovanju.Gutereš je ponovio posvećenost pružanju podrške Palestincima i Izraelcima u rešavanju sukoba, uključujući i takozvani Kvartet bliskoistočnih posrednika koji čine Ujedinjene nacije, SAD, Evropska unija i Rusija.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Gutereš: Odmah obustaviti sukobe u Gazi i Izraelu

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2021, 08:52

NJUJORK - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš pozvao je na trenutni prekid neprijateljstava u Izraelu i Pojasu Gaze, rekao je novinarima portparol UN Stefan Dižarik.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.