Savladan čovek s nožem posle upada u ambasadu Srbije u Atini

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savladan čovek s nožem posle upada u ambasadu Srbije u Atini

Muškarac s nožem upao je danas pre podne u ambasadu Srbije u Atini, preteći zaposlenima nožem. Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević rekao je za N1 da niko nije povređen u napadu.

Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je nepozanti muškarac jutros upao u zgradu Ambasade Republike Srbije u Atini. "Mlađa muška osoba prvo je preskočila ogradu i ušla u dvorište, a zatim nasilno provalila kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vrata konzularnog odeljenja i ušla u samu zgradu Ambasade", navodi se.

Posle pokušaja zaposlenih da razgovaraju sa njim i da ga smire, počeo je da lomi inventar i da preti. U tom trenutku zaposleni su primetili da je provalnik naoružan hladnim oružjem, dodalo je ministarstvo.

"Pravovremenom reakcijom zaposlenih i grčke policije, koja je odmah reagovala na poziv ambasadora, lice je nakon višesatnih pregovora izvedeno iz prostorija Ambasade Republike Srbije u Atini", navodi se.

U ovom događaju nije bilo povređenih, a pričinjena je znatna materijalna šteta.

Ambasador: Niko nije povređen

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević rekao je prethodno za N1 da niko nije povređen u napadu naoružanog muškarca na Ambasadu Srbije u Atini i da policija, koja se i dalje nalazi u ambasadi, još istražuje okolnosti tog incidenta.

"Niko od zaposlenih u Ambasadi ni od članova njihovih porodica nije povređen. Napadač je takođe nepovređen", rekao je Spasojević.

On je naveo da je muškarac naoružan s dva noža upao u zgradu Ambasade jutros pre 9.00 sati i da još nije poznato kako je to učinio.

"Pretpostavljamo da je provalio kroz metalna vrata konzularnog odeljenja i potom nestao u zgradi Ambasade", kazao je srpski ambasador Beti.

Spasojević je dodao da je policija odmah reagovala i savladala napadača tri sata posle njegovog upada u zgradu.

On je rekao i da napadač govori srpski jezik, ali da za sada nije utvrđeno da li je državljanin Srbije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Poremećeni kadet Srbije napao Ambasadu u Atini?

Izvor: Mondo, 24.Nov.2018

Napadač koji je s noževima upao u Ambasadu Srbije u Atini je jedan psihički poremećeni bivši vojni akademac Srbije i njen državljanin, objavili su grčki mediji. Nema zvanične potvrde ni srpskih, ni grčkih vlasti...Foto: MONDO/Predrag Vujić..Napadač koga je grčka policija savladala i uhapsila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.