Poremećeni kadet Srbije napao Ambasadu u Atini?

Izvor: Mondo, 24.Nov.2018, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poremećeni kadet Srbije napao Ambasadu u Atini?

Napadač koji je s noževima upao u Ambasadu Srbije u Atini je jedan psihički poremećeni bivši vojni akademac Srbije i njen državljanin, objavili su grčki mediji. Nema zvanične potvrde ni srpskih, ni grčkih vlasti.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Napadač koga je grčka policija savladala i uhapsila je 23-godišnjak koji je u vreme upada u Ambasadu bio pijan, objavio je atinski list "Iefemerida" na internetu.

Taj mladič je oko 9:30 sati po >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tamošnjem vremenu (10:30 po srednjoevropskom) preskočio ogradu Ambasade u centru Atine naoružan noževima i s kantom nafte.

Poslat na posmatranje

Grčki CNN (CNN Greece) prenosi da je tužilac optužio napadača za krivična dela remećenja reda i mira, oštećivanja i uništavanja tuđe imovine, i ilegalnog naoružavanja. Odlukom tužioca je upućen u psihijatrijsku ustanovu, a posle psihijatrijskog posmatranja i procene, biće mu suđeno u redovnom postupku.

Naredna dva sata je pretio da će se zapaliti i ubiti, i povremeno uzvikivao "Ujedinjenje Kosova i Srbije!" i "Napolje Turci i Bugari!".

Zahtevao je da se sastane s ambasadorom Dušanom Spasojevićem i s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pošto su ga dva sata kasnije psiholog-pregovarač grčke policije i prevodilac ubedili da se preda, odveden je u Komandu Policije, a zatim pred tužioca.

Taj 23-godišnji mladić "ima istoriju prisholoških problema zbog kojih je lečen", piše sajt.

"Iefimerida" i drugi mediji prenose da je on sinoć, u petak uveče, već bio priveden u Pireju, radi provere podataka, a zatim pušten jer nije bilo razloga za zadržavanje.

Ambasada Srbije je danas izdala saopštenje u kojem je zahvalila grčkoj policiji ;"zbog pokazanog profesionalizma i blagovremene i efikasne intervencije" - preneo je niz atinskih medija.

Slučaj Zakintos: Osuđena petorica Srba!

Po jednim medijima taj čovek je bio u dvorištu ambasade, a po drugima u zgradi i nije se znalo da li drži taoce, a upravo su mediji javili da je srpski državljanin.

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je da niko nije povređen u napadu naoružanog muškarca na Ambasadu Srbije u Atini.

On je dodao da policija još istražuje okolnosti tog incidenta.

"Niko od zaposlenih u Ambasadi ni od članova njihovih porodica nije povređen. Napadač je takođe nepovređen", rekao je Spasojević agenciji Beta.

On je naveo da je muškarac naoružan s dva noža upao u zgradu Ambasade jutros malo pre 9.00 i da još nije poznato kako je to učinio.

"Pretpostavljamo da je provalio kroz metalna vrata konzularnog odeljenja i potom nestao u zgradi Ambasade", kazao je srpski ambasador.

Spasojević je dodao da je policija odmah reagovala i savladala napadača tri sata posle njegovog upada u zgradu.

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.