SUKOB PRED ESKALACIJOM! Iz Irana poručuju: Nećemo pregovarati sa SAD, NIKAD! Njihova politika će propasti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUKOB PRED ESKALACIJOM! Iz Irana poručuju: "Nećemo pregovarati sa SAD, NIKAD! Njihova politika će propasti!"

Iran neće pregovarati sa SAD, nikad. Politika Vašingtona zasnovana na maksimalnom pritisku će propasti, izjavio je vrhovni iranski verski vođa ajatolah Ali Hamnei.

- Iranski zvaničnici nikada neće razgovarati sa Amerikom... to je deo njihove (američke) politike da vrše pritisak na Iran... njihova politika maksimalnog pritiska na Iran će propasti - rekao je Hamnei u televizijskom obraćanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
#UPDATE Iran's supreme leader Ayatollah Ali Khamenei rules out negotiations with the US, as tensions mount between the arch-foes after Washington blames Tehran for attacks on Saudi oil installations https://t.co/ekCx29x5A4 pic.twitter.com/HuaDdj0Xhj

— AFP news agency (@AFP) September 17, 2019

Iranske vlasti saopštile su juče da neće biti sastanka iranskog predsednika Hasana Roanija i njegovog američkog kolege Donalda Trampa u Ujedinjenim nacijama na zasedanju Generalne skupštine, nakon što je Bela kuća u nedelju ostavila otvorenu mogućnost potencijalnog sastanka.

- Takav događaj (sastanak Tramp-Rohani u Njujorku) nije na našem dnevnom redu, niti će se dogoditi. Takav sastanak se neće održati - izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Abas Mosavi za državnu televiziju.

#BREAKING Iran leader says there will never be negotiations with US pic.twitter.com/LbzTejHP93

— AFP news agency (@AFP) September 17, 2019

Teheran je više puta odbio takav sastanak, prenosi Rojters.

Odnosi Teherana i Vašingtona počeli su da se ozbiljno komplikuju nakon što je Tramp povukao SAD iz iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. Potom su usledili incidenti s napadima i zaplenama tankera. U jeku te napetosti Iran je oborio američki dron, zbog čega je Tramp izdao, pa povukao naređenje o napadu na Iran.

Napad na postojenje nafte u Saudijskoj Arabiji i nova zaplena tankera od strane Irana najnovije su tačke u eskalaciji odosa dve zemlje, koje utiču na ceo svet, počev od cena nafte pa do straha od novog svetskog rata.

SMRTONOSNE "MUNJE": Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice, a za neke ćete sada PRVI PUT DA ČUJETE (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.