STROGO ČUVANA TAJNA IZ 1999. GODINE: Klinton imao 400 ubica na Kosovu! Mnogi stradali od srpske ruke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2019, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STROGO ČUVANA TAJNA IZ 1999. GODINE: Klinton imao 400 ubica na Kosovu! Mnogi stradali od srpske ruke!

Bivši predsednik SAD Bil Klinton imao je 1998. i 1999. godine najmanje 400 svojih ubica, vojnih specijalaca na Kosovu i Metohiji koji su se borili na strani terorističke OVK. 

Ovo tvrdi američki politikolog Fil Batler, koji kaže da ima mnogo dokaza da je Vašington pomogao albanskim teroristima, iako američka administracija i danas negira svoju umešanost. Batler dodaje i da je ovaj model "pomoći" potom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preslikan i u Ukrajini, Libiji, Siriji…

Američki ekspert objašnjava da su funkcioneri Stejt departmenta direktno uspravljali svojim specijalcima ai tako vukli konce i kontrolisali situaciju na KiM i Balkanu.

- Pouzdano znamo da su kod nas tajno obučeni pobunjenici odigrali ključnu ulogu u fragmentiranju regije preko organizacije poznate kao Atlantska brigada, koja se borila u ratu na Kosovu na strani Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), a brojala je oko 400 naoružanih boraca… Pronašao sam priču o Francuzu koji je trenirao Atlantsku brigadu, što u svemu podseća kasnije na Ukrajinu, Libiju i Siriju. "Vidite "obrasce" koje nas vode do istine i više nego dovoljno. Stravična stratišta legitimne države Jugoslavije su služila za ulaganje u podelu preostalih komada zemlje, uz pomoć američkih predsednika, britanskih gospodara i nemačkih industrijalaca. Atlantska brigada je delovala u raznim posredničkim ratovima na Balkanu, a važni pripadnici su joj bili smrtonosne uboice iz inostranstva. Američki funckioneri u vrhu su ih dobro poznavali i upravljajući njima su vukli konce na Kosovu i širom Balkana. Jugoslavija je postala prototip, primer  za delovanje u Avganistanu i Iraku, Arapskom proleću - smatra ekspert.

Prema njegovim rečima, Jugoslavija je postala prototip i primer za delovanje u Avganistanu i Iraku i na drugim žarištima.

- Imena Medlin Olbrajt, Havijera Solane, generala Veslija Klarka i drugih se i dalje spominju. U bivšoj Jugoslaviji su prijatelji ključnih igrača u vladama doslovno planirali pretvoriti narode i zemlje u kreditore i investicioni  "eldorado". Priča o genocidu u ime demokratije je prestrašna - kaže Batler.

General Vladimir Lazarević kaže da ovo ne bi trebalo nikoga da iznenađuje.

- Znam sasvim sigurno da su pripadnici specijalnih snaga SAD, Britanije, Nemačke i drugih država i pre agresije na našu državu obučavali albanske teroriste u desetak kampova širom Albanije, kao i po Evropi. Značajan broj njih bio je u ulozi instruktora terorističke pešadije za sve vreme kopnenih napada preko naše državne granice. Takođe, više stotina specijalaca ubačeno je na Kosovo i Metohiju u cilju izvođenja diverzantskih akcija, ali bez uspeha. Deo njih glavom je platio učešće u agresiji na našu zemlju – naglašava Lazarević.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovski parlament o "Veseljijevom sudu"

Izvor: RTS, 16.Maj.2019, 08:21

Poslanici kosovskog parlamenta raspravljaju o inicijativi predsednika skupštine Kadrija Veseljija za formiranje komisije koja će se baviti sakupljanjem činjenica o navodnim zločinima Srbije na Kosovu i Metohiji, tokom sukoba 1998. i 1999. godine. Pripremljen je i nacrt rezolucije o osudi genocida...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.