SRBIJA JE POSVEĆENA DIJALOGU SA EU! Jadranka Joksimović: Važno je da EU i Srbija pokažu više entuzijazma!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 15:47

SRBIJA JE POSVEĆENA DIJALOGU SA EU! Jadranka Joksimović: Važno je da EU i Srbija pokažu više entuzijazma!

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da će Vlada Srbije još odlučnije sprovoditi reforme neophodne za članstvo u EU, ali i naglasila da očekuje da i EU pokaže snažniju političku volju za politiku proširenja i primenu nove metodologije.

Joksimović je o aktuelnostima na planu evropskih integracija Srbije, bilateralnim odnosima, kao i o situaciji u regionu razgovarala sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunom Adamom.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je saopštilo Ministarstvo, Joksimović je upoznala belgijskog ambasadora sa ključnim ciljevima koje je nova Vlada Srbije postavila, pre svega vezanim za planove da se ubrzaju dalje reformske aktivnosti koje su put ka dinamičnijim pregovorima o članstvu.

"Nova metodologija procesa proširenja koju su inicirale države članice EU, a Srbija je prihvatila na najvišem političkom nivou, rezultat je obostrane želje da napredak u pregovorima bude brži", kaže Joksimović.

Navela je da će zato Vlada Srbije još odlučnije sprovoditi reforme neophodne za članstvo, kako one u oblasti vladavine prava, tako i ekonomske, razvojne ali i one aktuelne, usmerene na zaštitu zdravlja i dobrobiti stanovništva.

Istovremeno Joksimović je izrazila očekivanje da će i Evropska unija pokazati snažniju političku volju za politiku proširenja i primenu nove metodologije.

Ambasador Adam je istakao da Belgija podržava evropski put Srbije, kao i da detaljno prati proces usaglašavanja i primene pravnih tekovina EU u našoj zemlji, posebno u oblasti vladavine prava.

Sagovornici su se saglasili da je za ubrzanje procesa neophodna i pozitivnija komunikaciona strategija i više entuzijazma i Evropske unije i zemalja u pristupnom procesu.

Zaključeno je da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri i zasnovani pre svega na partnerskoj saradnji, ali i da postoje osnove za njihovo dalje produbljivanje kako na političkom, tako i na ekonomskom planu.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srbija i Norvešla nastavljaju saradnju u oblasti vladavine prava i zelene agende

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 14:00

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom o evropskom putu Srbije i bilateralnoj saradnji zasnovanoj na iskreno prijateljskim odnosima...Tom prilikom, Joksimović je izrazila zahvalnost za aktivnu podršku Norvške...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.