ŠOJGU UPUTIO JEZIVO UPOZORENJE: Teroristi kreću u KRVAVI POHOD, ove zemlje su NA UDARU KALIFATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOJGU UPUTIO JEZIVO UPOZORENJE: Teroristi kreću u KRVAVI POHOD, ove zemlje su NA UDARU KALIFATA

Dvanaest zatvora sa stranim borcima ostalo je bez straže zbog turske operacije na severu Sirije, što bi moglo izazvati nalet migracije terorista u njihovu domovinu, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

- Zbog dejstava turske vojske u Siriji, bez straže je ostalo osam izbegličkih logora i 12 zatvora za strane borce. To bi moglo dovesti do talasa takozvane obrnute migracije terorista u svoju postojbinu - rekao je Šojgu na plenarnom zasedanju pekinškog foruma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sjangšan.

Prema rečima ministra, "postoji potreba za konsolidacijom napora čitave svetske zajednice za suprotstavljanje izazovima terorista, njihovoj ideologiji i propagandi".

- Ministarstvo odbrane Rusije je steklo veliko iskustvo u ovoj oblasti, koje smo spremni da podelimo sa našim partnerima u Azijsko-pacifičkom regionu - precizirao je Šojgu.

Šojgu je takođe izjavio da postoji porast aktivnosti terorističkih organizacija u Azijsko-pacifičkom regionu.

- Grupa Islamska država je nakon poraza u Siriji značajno proširila svoje prisustvo u jugoistočnoj Aziji. Lideri ove kvazi-države izjavljuju uključivanje Indonezije, Malezije, Singapura, Filipina i delom Tajlanda u sastav kalifata. Kao prednji odredi koriste se militanti koji su se borili u Siriji i vratili u svoju domovinu - objasnio je Šojgu.

Prema njegovim rečima "postepeno se formiraju održive veze sa terorističkim grupama u drugim regionima".

Da bi postigli svoje ciljeve ekstremisti primenjuju metode sile, čije su žrtve civili. Kao primer za to je teroristički napad koji se ove godine dogodio na Šri Lanki, dodao je on.

Turska od 9. oktobra vodi operaciju "Izvor mira" na severoistoku Sirije protiv kurdskih jedinica. 17. oktobra Sjedinjene Američke Države i Turska dogovorile su se o prekidu operacije na 120 sati i povlačenju kurdskih snaga iz 30-km široke tampon-zone na granici između Turske i Sirije, koju Ankara namerava da kontroliše samostalno.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

VODA, VAZDUH, KOPNO Najmoćnija oružja TRI MEGA-SILE: Ko je najjači, Rusi, Kinezi ili Amerikanci?
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RUSKI MINISTAR ODBRANE ŠOJGU OGORČEN: Iz zatvora je pobeglo oko 500 terorista!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019

Rusija potvrdila približan broj terorista koji su pobegli..Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu upozorio je da je oko 500 terorista pobeglo iz zatvora na severu Sirije u toku dva dana jer nije bilo obezbeđenja u njima...- Tokom kratkog perioda od dva dana nije bilo obezbeđenja u zatvorima gde su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.