SNS se sprema  za izbore na proleće

Izvor: Blic, 27.Sep.2013, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS se sprema za izbore na proleće

Izbori za skupštinu grada i vanredni parlamentarni izbori mogli bi da budu objedinjeni i održani istovremeno, najverovatnije u martu sledeće godine. Prema saznanjima “Blica” u Srpskoj naprednoj stranci se najozbiljnije razmatra ta mogućnost. I analitičari smatraju da izbori na proleće ne bi bili iznenađenje. Oni odlučuju o vanrednim izborima: Ivica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dačić i Aleksandar Vučić

Odnosi između premijera Ivice Dačića i vicepremijera Aleksandra Vučića su dobri, ali lider naprednjaka očigledno trpi pritisak stranačkih kolega da se ide i na vanredne parlamentarne izbore.

- U martu će biti održani izbori za Skupštinu grada, pa bi bilo idealno da se na njih vežu i parlamentarni. Prethodno bi počeli pregovori sa Briselom, sačekalo bi se da prođu novogodišnji praznici, ali i da se ostavi dovoljno vremena za kampanju - kaže dobroobavešteni sagovornik “Blica”.

U najjačoj stranci juče zvanično niko nije želeo da govori na ovu temu.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, s druge strane, ne isključuje da će izbori biti raspisani.

- Naše je da se spremamo za izbore, ako ih bude, da nas ne iznenade, ali ja ih ne bi isključio - rekao je Ljajić.

Lider URS-a Mlađan Dinkić upozorio je članstvo URS-a da se sprema za vanredne parlamentarne izbore. I smenjeni gradonačelnik Dragan Đilas je nedavno ocenio da će vanredni izbori i biti održani “odmah posle kosovskih”, a najkasnije do proleća.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže za “Blic” da ne bi bio iznenađen da vanredni parlamentarni izbori budu zakazani za mart.

- To odgovara Srpskoj naprednoj stranci, ali nisam siguran da li ide naruku socijalistima. SNS će na krilima aktuelne podrške verovatno želeti izbore jer trend rasta popularnosti ne može da se otegne unedogled. Socijalisti su različita stranka od one iz maja 2012. godine, drugačija je njihova socioekonomska, ali i nacionalna politika, dok su stranke opozicije u padu - kaže Stanković. On ističe i to da će posle hapšenja optuženih za korupciju i organizovani kriminal i uspešnog procesa evropskih integracija naprednjacima ostati neprijatne ekonomske teme na kojima se popularnost ne stiče i da je to glavni razlog zbog kojeg treba očekivati izbore.

- U međuvremenu ne isključujem ni pritiske na vojvođansku vlast, poslednje ostrvo na kojem DS preživljava u vlasti - zaključuje Stanković.

Ljajić: Izbori pitanje za Vučića i Dačića

- O izborima nismo razgovarali, nisu tema oni, već oporavak ekonomije i uređenje države, ali ne bih mogao da se zakunem u to da ih neće biti, pogotovu kada postoji tako šarolika koalicija - izjavio je lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

On kaže da ne zavisi od njega da li će izbora biti, već je to pitanje prvenstveno za dve ključne stranke, SNS i SPS.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.