SEVERNA KOREJA BUDI STRAH U PACIFIKU: Lansirali još DVE rakete - Japan i Amerika ZABRINUTI

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2022, 09:16

SEVERNA KOREJA BUDI STRAH U PACIFIKU: Lansirali još DVE rakete - Japan i Amerika ZABRINUTI

Severna Koreja je danas ispalila dve rakete za koje se sumnja da su balističke rakete kratkog dometa (SRBM) sa aerodroma u Pjongjangu.

To je, kako je ocenjeno, četvrti test ovog meseca, u sklopu nastojanja Pjongjanga da demonstrira sve veći raketni arsenal, ocenjuje agencija Rojters.

I Japan je izvestio o lansiranju, a glavni sekretar kabineta Hirokazu Macuno je najnovije akcije Pjongjanga osudio kao pretnju miru i bezbednosti.

- Danas su ispaljene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dve rakete SRBM istočno od aerodroma Sunan u Pjongjangu - navodi se u saopštenju Južnokorejskog združenog štaba (JCS).

Ispaljene rakete su prešle oko 380 km do maksimalne visine od 42 km, navodi se u saopštenju JCS-a.

Japanski ministar odbrane Nobuo Kiši je izjavio da su projektili sleteli u okean u blizini istočne obale Severne Koreje.

Kiši je rekao novinarima da kontinuirano lansiranje severnokorejskih balističkih projektila predstavlja ozbiljan problem za međunarodnu zajednicu, uključujući Japan.

Indo-pacifičcka komanda američke vojske je saopštila da lansiranje ne predstavlja neposrednu pretnju Sjedinjenim Državama ili njihovim saveznicima, ali da "ova lansiranja projektila naglašavaju destabilizujući uticaj programa nelegalnog naoružanja".
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kim nastavlja seriju: Ponovo testirao rakete

Izvor: B92, 17.Jan.2022

Severna Koreja je danas ispalila dve rakete za koje se sumnja da su balističke rakete kratkog dometa (SRBM) sa aerodroma u Pjongjangu...To je, kako je ocenjeno, četvrti test ovog meseca, u sklopu nastojanja Pjongjanga da demonstrira sve veći raketni arsenal, ocenjuje agencija Rojters. I Japan je izvestio...

Nastavak na B92...

Južna Koreja: Sever ispalio još dve rakete sa aerodroma u Pjongjangu

Izvor: VOA, 17.Jan.2022

Severna Koreja je u ponedeljak je ispalila dva projektila za koja se pretpostavlja da su balističke rakete kratkog dometa sa aerodroma u svom glavnom gradu Pjongjangu, izvestila je vojska Južne Koreje, što je bio četvrti test od početka ovog meseca i ove godine. Japanska vlada je takođe izvestila...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.