SAD proglasile ogranke ID terorističkim organizacijama

Izvor: B92, 19.Maj.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD proglasile ogranke ID terorističkim organizacijama

Vašington -- SAD su zvanično proglasile ogranke takozvane Islamske države u Libiji, Jemenu i Saudijskoj Arabiji terorističkim organizacijama, saopštio je Stejt department.

Pomenuta tri ogranka ID su proglašena "globalnim terorističkim organizacijama", a u skladu s tom odlukom se automatski uvode sankcije i druge vrste kazni stranim državljanima za koje postoji ozbiljna opasnost da će počiniti teroristička dela koja predstavljaju pretnju po američke državljane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili nacionalnu bezbednost.

Stejt department je saopštio da su tri terorističke grupe prerasle u ogranke IS u novembru 2014. godine, kad je lider džihadista Abu Bakr al-Bagdadi prihvatio zakletvu na vernost od boraca u Libiji, Jemenu i Saudijskoj Arabiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD proglasile ogranke DAEŠ-a terorističkim organizacijama

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2016, 08:28

Sjedinjene Američke Države su zvanično proglasile ogranke DAEŠ-a, takozvane Islamske države, u Libiji, Jemenu i Saudijskoj Arabiji terorističkim organizacijama, saopštio je Stejt department.. . Pomenuta tri ogranka su proglašena „globalnim terorističkim organizacijama“, a u skladu sa...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.