SAD proglasile ogranke DAEŠ-a terorističkim organizacijama

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2016, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD proglasile ogranke DAEŠ-a terorističkim organizacijama

Sjedinjene Američke Države su zvanično proglasile ogranke DAEŠ-a, takozvane Islamske države, u Libiji, Jemenu i Saudijskoj Arabiji terorističkim organizacijama, saopštio je Stejt department.

Pomenuta tri ogranka su proglašena „globalnim terorističkim organizacijama“, a u skladu sa tom odlukom se automatski uvode sankcije i druge vrste kazni stranim državljanima za koje postoji ozbiljna opasnost da će počiniti teroristička dela koja predstavljaju pretnju po američke državljane ili nacionalnu bezbednost, prenela je agencija AFP.

Stejt department je saopštio da su tri terorističke grupe prerasle u ogranke DAEŠ-a u novembru 2014. godine, kad je lider džihadista Abu Bakr el Bagdadi prihvatio zakletvu na vernost od boraca u Libiji, Jemenu i Saudijskoj Arabiji.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.