SAD prete Rusiji: Nove sankcije

Izvor: B92, 17.Jun.2014, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD prete Rusiji: Nove sankcije

Vašington -- SAD saopštile da su se sa evropskim saveznicima saglasile da uvedu nove sankcije Rusiji, ako Moskva nastavi da, kako kažu, destabilizuje istočnu Ukrajinu.

"Sada smo se saglasili kako sledeća runda ekonomskih sankcija treba da izgleda, pored toga što ćemo nastaviti da tražimo pojedince koje treba kazniti", rekla je pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu Viktorija Nuland.

"SAD i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropska unija "sada rade na seriji sankcija u energetskom, bankovnom i odbrambenom sektoru", rekla je Nulandova u Nemačkom Maršalovom fondu.

Ona je optužila Rusiju da "čini dodatne napore da, na izuzetno opasan način, pomaže i podstiče separatiste, šaljući tenkove i raketne bacače", što Moskva negira.

Nulandova je aludirala i na rušenje vojnog aviona u kojem je poginulo 49 ukrajinskih vojnika, rekavši da je prošle sedmice došlo do ozbiljnog pogoršanja situacije na terenu.

Ona je pohvalila nedavne kontakte između novog ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i predsednika Rusije Vladimira Putina, ali je poručila da SAD i EU "svakodnevno prate situaciju u Ukrajini i da će Putina, ukoliko ne promeni kurs, to koštati", preneo je AFP.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD upozorava Rusiju: Slede nove sankcije

Izvor: Blic, 17.Jun.2014

Sjedinjene Američke Države saopštile su danas da su se sa svojim evropskim saveznicima složile da uvedu nove sankcije Rusiji, ako Moskva nastavi da, kako kažu, destabilizuje istočnu Ukrajinu..."Sada smo se složili kako sledeća runda ekonomskih sankcija treba da izgleda, pored toga što ćemo...

Nastavak na Blic...

SAD prijete Rusiji novim sankcijama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2014

SAD saopštile da su se sa svojim evropskim saveznicima složile da uvedu nove sankcije Rusiji, ako Moskva nastavi da, kako kažu, destabilizuje istočnu Ukrajinu. "Sada smo se složili kako sljedeća runda ekonomskih sankcija treba da izgleda, pored toga što ćemo nastaviti da tražimo pojedince koje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.