SAD otpustile 182 lokalna službenika u predstavništvima u Rusiji uoči isteka roka

Izvor: Beta, 30.Jul.2021, 23:44

SAD otpustile 182 lokalna službenika u predstavništvima u Rusiji uoči isteka roka

SAD su danas saopštile da su otpustile 182 lokalna službenika koji su radili u njihovim diplomatskim predstavništvima u Rusiji, uoči isteka roka koji je Kremlj postavio za njihovo otpuštanje.Ovaj potez je najnoviji u nizu mera obe strane koje su zategle američko-ruske odnose.Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da je otpuštanje službenika "za žaljenje" i da su se SAD nadale da će to biti izbegnuto, uprkos naglom pogoršanju odnosa Moskve i Vašingtona."Ove nesrećne mere će ozbiljno uticati na operacije američke misije u Rusiji, moguće i na bezbednost našeg osoblja i na našu sposobnost za diplomatski angažman sa ruskom vladom. Iako žalimo zbog poteza ruske vlade koja je nametnula smanjenje naših službi i operacija, SAD će poštovati svoje obaveze, dok nastavljaju da teže predvidivim i stabilnim odnosima sa Rusijom", naveo je Blinken.Rusija je ove godine zabranila rad gotovo celokupnom neameričkom osoblju u Ambasadi SAD u Moskvi i konzulatima u Jekaterinburgu i Vladivostoku, i kao rok za njihovo otpuštanje odredila 1. avgust.Moskva je tako odgovorila na američko proterivanje ruskih diplomata, posle čega je u obe zemlje došlo do zatvaranja brojnih diplomatskih objekata druge strane.Proterivanja diplomata i zatvaranja predstavništava usledila su posle američkih sankcija uvedenih Rusiji, pod optužbama da se mešala u ...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SAD otpustile 182 lokalna službenika u predstavništvima u Rusiji zbog Kremlja

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2021

SAD su saopštile da su otpustile 182 lokalna službenika koji su radili u njihovim diplomatskim predstavništvima u Rusiji, uoči isteka roka koji je Kremlj postavio za njihovo otpuštanje.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.