Amerika otpušta 182 službenika diplomatskih misija u Rusiji

Izvor: B92, 30.Jul.2021, 22:21

Amerika otpušta 182 službenika diplomatskih misija u Rusiji

Zbog zabrane zapošljavanja stranih radnika, Sjedinjene Američke Države primorane su da otpuste 182 lokalna službenika američkih diplomatskih misija.

"Te neugodne mere ozbiljno će se odraziti na rad naših misija, što potencijalno uključuje i bezbednost naših službenika, kao i mogućnosti za diplomatske kontakte sa ruskim vlastima", rekao je šef američke diplomatije.

Uprkos ograničenjima, Vašington teži predvidljivim i stabilnim odnosima sa Moskvom, poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Blinken. "Iako žalimo zbog postupaka vlade Rusije koji su nas primorali da smanjimo naše usluge i operacije, SAD nastavljaju da teže predvidljivim i stabilnim odnosima sa Rusijom", rekao je Blinken, prenela je pres-služba Stejt departmenta. Podsetimo, kao odgovor na sankcije Rusija je unela SAD na spisak neprijateljskih zemalja i zabranila američkim diplomatskim predstavništvima zapošljavanje Rusa i građana trećih zemalja. Do 1. avgusta ambasada SAD u Rusiji bi trebalo da uskladi broj svog osoblja sa novim zahtevima. Kako je rekao ambasador SAD u Rusiji Džon Salivan američka ambasada od 1. avgusta neće moći da pruža konzularne usluge u punom obimu zbog zahteva ruske strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD otpustile 182 lokalna službenika u predstavništvima u Rusiji uoči isteka roka

Izvor: Danas, 30.Jul.2021

Sjedinjene Američke Države otpustile su 182 lokalna službenika koji su radili u njihovim diplomatskim predstavništvima u Rusiji, uoči isteka roka koji je Kremlj postavio za njihovo otpuštanje, saopšteno je danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.