SAD napustile Kurde i ostavile ih da se bore protiv Turaka

Izvor: B92, 23.Okt.2019, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD napustile Kurde i ostavile ih da se bore protiv Turaka"

Moskva -- Sjedinjene Američke Države, koje su nekada bile najbliži saveznik Kurda, napustile su ih i izdale, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"SAD su napustile Kurde na samoj granici i ostavile ih da se bore protiv Turaka", rekao je Peskov, prenosi Tas s.

On je dodao da je očito da kurdske snage nisu uspele da povuku i ostave oružje, zbog čega će sirijska pogranična straža i ruska vojna policija morati da to urade.

"U stvari, preostale kurdske jedinice srušiće turska vojna mašinerija", rekao je Peskov.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peskov: Vašington je izdao Kurde

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2019

Amerika je izdala i ostavila sirijske Kurde, a savjetovala im je da se povuku sa granice ili suoče sa turskom vojskom, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, javlja Rojters. Komentari Peskova objavljeni su nakon što su Rusija i Turska juče postigle dogovor prema kojem će sirijske i ruske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.