SAD: Rusija umešana u događaje na istoku Ukrajine

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Rusija umešana u događaje na istoku Ukrajine

Ima ozbiljnih naznaka da je u oružane napade u gradovima u istočnoj Ukrajini umešana Moskva, saopštila je danas američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer, upozorivši da bi sankcije protiv Moskvi mogle da budu pooštrene.

- Bez ikakve sumnje, ima naznaka da je (u događaje u istočnom delu Ukrajine) umešana Moskva - rekla je Pauer Televiziji ABC.

Ona je objasnila da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << događaji na istoku Ukrajine slični onim kojih je bilo na Krimu. Rekla je da su akcije u šest, sedam gradova u istočnom delu Ukrajine "profesionalno" organizovane i koordinisane.

- Videli smo da sankcije mogu da nanesu štetu. Ako se ove akcije nastave, razmotrićemo pooštravanje sankcija (Moskvi) - upozorila je Pauer.

Stejt department je ranije saopštio da je američki državni sekretar Džon Keri rekao ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu da je "duboko zabrinut" zbog napada naoružanih ljudi na istoku Ukrajine.

Proruski aktivisti juče su držali pod kontrolom nekoliko zgrada lokalnih administracia na istoku Ukrajine. Oni su između ostalog zauzeli zgradu policije i bezbednosnih službi u gradu Slavjansku kod kojeg je danas došlo do oružanog napada na ukrajinske snage uz pogibiju jednog ukrajinskog oficira.

Pročitajte još: Padaju ukrajinski gradovi, najmanje četvoro mrtvih u "antiterorističkoj" akciji Kijeva

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pariz i London osuđuju nasilje u Ukrajini, Berlin optužuje Moskvu

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 15:49

Lideri Francuske i Velike Britanije osudili su danas nasilje u poslednja dva dana u Ukrajini, a nemačka vlada je ocenila da ima "brojnih signala" da Moskva podržava oružane grupe koje deluju u Ukrajini. .."Ima brojnih signala da na istoku Ukrajine aktivne oružane grupe dobijaju podršku Rusije.....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.