Rusija apsolutno neubeđena dokazima o hemijskom oružju

Izvor: Blic, 02.Sep.2013, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija "apsolutno neubeđena" dokazima o hemijskom oružju

Rusiju uopšte nisu ubedili dokazi Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika o upotrebi hemijskog oruzja u predgrađu Damaska, u napadu za kojeg zapadne sile tvrde da ga je počinio režim sirijskog predsednika Bašara al Asada. Sergej Lavrov

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je danas na predavanju na jednom fakultetu u Moskvi izjavio: "Dokazi koji su nam predstavljeni ranije, kao i najnoviji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dokazi naših američkih partnera, kao i Britanaca i Francuza, ni najmanje nam nisu uverljivi", prenela je agencija AFP.

Prisutne su "mnoge sumnje" u vezi snimaka navodnog napada, koji su objavljeni na internetu, istakao je Lavrov. Američki državni sekretar Džon Keri je juče izjavio da SAD poseduju dokaze da je u napadu u Damasku 21. avgusta upotrebljen otrovni gas sarin.

U uzorcima kose i krvi, koji su Sjedinjenim Državama dostavljeni sa mesta na kom je izveden napad u sirijskoj prestonici, pronađen je sarin, rekao je Keri za američke TV stanice En-Bi-Si i Si-En-En.

Keri je ovu izjavu dao dan pošto je američki predsednik Bara Obama izjavio da će zatražiti mišljenje Kongresa o vojnom udaru na sirijski režim, koga Zapad i opozicija terete da je izveo napad hemijskim oružjem.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lavrov: U slučaju napada pregovori o Siriji ugroženi zauvek

Izvor: Blic, 02.Sep.2013

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je danas da bi u slučaju vojnog napada SAD na Siriju planirana mirovna konferencija u Zzenevi bila odložena za dugo vremena, "ako ne i zauvek". .."Ukoliko se dogodi ono što je najavio predsednik SAD Barak Obama to će odložiti šanse za održavanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.