Rusi danas slave 60. godišnjicu prvog čovekovog leta u svemir

Izvor: Danas, 12.Apr.2021, 11:31

Rusi danas slave 60. godišnjicu prvog čovekovog leta u svemir

Rusi danas slave 60. godišnjicu prvog čovekovog leta u svemir, podviga kosmonauta i sovjetskog heroja Jurija Gagarina, a ruski predsednik Vladimir Putin tim povodom putuje u Engels, grad na jugu države, na obali Volge, na mesto gde je Gagarin sleteo posle istorijskog leta i gde se nalazi spomenik tom činu.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN ODAO POČAST SOVJETSKOM HEROJU: Ruski predsednik obišao spomenik velikog Jurija Gagarina (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021

Na mestu sletanja sovjetskog kosmonauta 1965. godine je podignut je obelisk visine oko 30 metara..Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je mesto sletanja Jurija Gagarina u Engelsu (Saratovska oblast) i položio cveće na spomenik sovjetskom kosmonautu...Predsednika je stigao u Engels u pratnji predsednika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.